Svet
350 ogledov

Kim čaka, da ZDA sprejmejo "pogumno odločitev"

razno 17.02.14. kim jong un, severna koreja, pjongjang, foto: reuters Reuters
Severnokorejski voditelj se je pripravljen še tretjič srečati z ameriškim predsednikom, če bo pokazal ustrezen odnos.

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je napovedal, da bo do konca leta čakal, da "bodo ZDA sprejele pogumno odločitev" o novem srečanju. 

Kim in Donald Trump sta se prvič sestala lani v Singapurju, nato pa še letos konec februarja v Vietnamu. Slednje srečanje se je končalo brez dogovora. Washington je za to okrivil Pjongjang, češ da je v zameno za omejeno jedrsko razorožitev terjal popolno odpravo sankcij. V Severni Koreji krivdo zavračajo.

Kim Jong-un v Vietnamu Ostal je v Vietnamu Svet Trump po propadlem vrhu takoj domov, to pa dela Kim

Kim je v govoru pred severnokorejskim parlamentom v petek dejal, da se po srečanju v Hanoju sprašuje, ali so ZDA resnično zainteresirane za izboljšanje odnosov. Dodal je, da so pripravljeni na tretje srečanje ob ustreznem odnosu Washingtona in ob za obe strani sprejemljivih pogojih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Severnokorejski voditelj je po poročanju državne tiskovne agencije še dejal, da njegov osebni odnos s Trumpom ostaja močan in da bi si lahko kadarkoli izmenjala pisma.

Trump je v četrtek na srečanju z južnokorejskim predsednikom Moon Jae-inom prav tako omenil možnost tretjega srečanja s Kimom.

Donald Trump v Vietnamu Srečanje Svet Trump: Moj prijatelj Kim ima to priložnost

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.