Svet
753 ogledov

Takšne ukrepe so Hrvati sprejeli za letošnje šolsko leto

test, šola Profimedia
Učenci in dijaki se bodo v šolo vrnili 7. septembra.

Vsak učenec naj bi dobil štiri maske iz blaga

Hrvaški minister za znanost in izobraževanje Radovan Fuchs je danes skupaj s koordinatorko delovne skupine za ukrepe za letošnje šolsko leto v predšolskih ustanovah ter v osnovnih in srednjih šolah Ivano Pavić Šimetin na novinarski konferenci predstavil ukrepe v letošnjem šolskem letu glede na epidemijo covida-19.

Zatrdil je, da se bodo vse osnovne in srednje šole po državi odprle 7. septembra, večina šol oziroma občin in županij pa naj bi za učence zagotovila zaščitne maske, in sicer štiri iz blaga. Pomagala bo tudi država, če bo potrebno, je povedal, poroča portal index.

Vsak dan bodo merili telesno temperaturo

Maske bodo v učilnicah obvezne za učence od 5. razreda osnovne šole in za srednješolce, če v učilnicah ni mogoče ohranjati razdalje 1,5 oziroma dveh metrov, je pojasnila Pavić Šimetinova. Obvezne bodo tudi za predmetne učitelje do 4. razreda osnovne šole ter učence in učitelje, ko so na hodnikih. Učenci si bodo morali vsak dan pred odhodom v šolo izmeriti telesno temperaturo.

Fuchs je pojasnil, da bodo v osnovnih šolah do 4. razreda v t. i. "mehurčku", saj bodo vsi učenci naenkrat vstopili v razred, v učilnicah bodo ostali med odmorom, z njimi bo ves čas razredničarka oziroma razrednik.

Za univerze pa bodo navodila še dokončali, je povedal minister, saj se šolsko leto začne kasneje. Omenil je tudi možnost, da visokošolske ustanove sam organizirajo pouk, poroča index.

Hrvaška obala Covid-19 Svet Prenovljen zemljevid Hrvaške: Takšno je stanje, ko Slovenija uvaja karanteno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.