Slovenija
28074 ogledov

Mejni prehodi prazni. Kje so ostali Slovenci?

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Profimedia
V nasprotju s pričakovanji na mejnih prehodih gneče ni.

"Številne državljane, ki se še nahajate na Hrvaškem, obveščamo, da se danes ob polnoči izteče rok za vstop v Slovenijo brez obvezne karantene," na socialnih omrežjih opozarja vlada. "Zaradi gneče na meji pozivamo, da se na pot odpravite čim prej."

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Hrvaška: Po rekordnih 306 primerih danes manj okužb

Ob tem opominjajo, da bo državljanom in tujcem s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji, ki bodo mejo prestopili po polnoči, bo odrejena karantena.

Prometno-informacijski portal je gnečo pričakoval že popoldan. "Danes pričakujemo povečan promet na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo ter na cestah proti Avstriji in na mejnih prehodih z Avstrijo pri izstopu iz Slovenije," so zapisali pri PIC-u. 

Karantena Slovenija Slovencem se očitno nikamor ne mudi, toliko jih je zapustilo Hrvaško

A je trenutno za osebne avtomobile čakalna doba le na prehodu Gruškovje, pa še to le 20 minut. Za tovorna vozila je na Gruškovju sicer čakalna doba 2 uri in 30 minut, vozniki tovornih vozil morajo čakati še na Obrežju, in sicer 30 minut.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs meni, da se je tranzit slovenskih potnikov najverjetneje prerazporedil prek minulega tedna, nekateri dopustniki pa se bodo najbrž odločili za karanteno.

"Verjetno do preobremenitev na mejnih prehodih ni prihajalo, ker smo najave o možnosti uvrstitve Hrvaške na rdeči seznam začeli že prejšnji konec tedna, vrnitve naših državljanov pa so se razporedile čez cel prejšnji teden," je danes za 24 UR ocenil minister Hojs.

Slovenci kljub napovedi karantene še na Hrvaškem

Kljub napovedani uvedbi karantene je na Hrvaškem še vedno veliko slovenskih turistov, o čemer smo pisali v včerajšnjem prispevku Slovencem se očitno nikamor ne mudi, toliko jih je zapustilo Hrvaško.

Hrvaška obala Covid-19 Slovenija Vlada sprejela odločitev glede Hrvaške

Hrvaški portal N1 je včeraj navajal podatek, da je bilo v njihovi državi še 670.000 turistov, od tega 70.000 Slovencev. A Hojs meni, da je ta ocena pretirana - bilo naj bi jih okrog 50 tisoč.

Včeraj  iz sistema eVisitor odjavilo več kot 10.000 turistov, po grobih in neuradnih podatkih se je v enem dnevu domov vrnilo okoli 6.000 Nemcev, 5.000 Slovencev, 3.000 Avstrijcev in približno 1.500 Britancev.

Spletni portal Avtokampi.si pa poroča, da je na Hrvaškem še približno 40 tisoč slovenskih turistov. 

O veliki gneči so včeraj poročali na meji z Avstrijo pred predorom Karavanke, o čemer smo pisali v prispevku Na cesti kot sodni dan, bralec nam je poslal fotografije.

promet kolone gneča | Avtor: Bralec Bralec

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 28
 • Avatar praufo
  praufo 13:05 25.avgust 2020.

  ne razumem tega naslova ... avtoceste, recimo po tujini, pa tudi pri nas, so polne kamer, kjer se zabeleži vsako vozilo ... ne vem a tega na carini nimajo? ... do številke natančno bi lahko imeli točne podatke vsaj za ...prikaži več slovenčke , ki so prestopili mejo ... ne vem pa kako je s kontrolo zračnega prometa, možno je da so to pot ubrali, al pa recimo mogoče v kopru na ladjo, pa potem do hrvaške luke ... ni čudno da pogrešajo toliko državljanov ... oni so iznajdljivi

 • Zikollino 08:06 25.avgust 2020.

  Vlada kekcev v kekčevi deželi ... mi pa smo na morju ... juhuhuuuuu ...

 • munja 07:58 25.avgust 2020.

  Mislim, da so številke o številu Slovencev na Hrvaškem precej napihnjene.