Svet
13217 ogledov

Takšno nastanitev so dobili gostje, ki so namesto na vilo naleteli na gradbišče

Booking.com
Čeprav so dobili novo nastanitev, so prevarani francoski turisti še vedno v šoku.

Skupina mladih francoskih turistov, ki je pred mesecem dni preko Bookinga za 6500 evrov rezervirala vilo z bazenom na Hvaru, namesto vile pa so našli gradbišče, je še vedno pretresena. "Na Hrvaško nas je prišlo 12, vendar so nekateri od nas odšli nazaj, ker niso imele denarja za drugo rezervacijo," je za hrvaški portal 24sata povedal Gildas, eden od prevaranih francoskih turistov. 

Hvar video Svet Rezervirali vilo na Hvaru, to jih je pričakalo

Skupina se je na Hvar pripeljala s trajektom, nato so do lokacije, kjer so imeli rezervacijo, odšli peš. Ko so odkrili, da na naslovu ni vile, ki so jo rezervirali, pač pa bagri in makadam, so skušali kontaktirati lastnika, vendar njegov mobitel ni deloval. Sosedje so zmigovali z rameni, saj je pred dnevi na isti lokaciji vilo iskala že skupina šestih turistov.

Obrnili so se tudi na Booking, ki pa jim je ponudil vrnitev plačila rezervacije v roku desetih dni, novo namestitev pa bi si morali poiskati sami. 

Ker niso imeli kam, so se vrnili v Split, kjer so prvo noč preživeli v nekem apartmaju, nato pa dobili prijazno ponudbo ene od managerk luksuznih vil v Dalmaciji. 

Naslednjih deset dni bodo tako preživeli v Villi Hacienda v kraju Krilo Jesenice v bližini Splita. "Prijateljica mi je sporočila, kaj se je zgodilo mladim Francozom in povedala, da imajo na razpolago še 3000 evrov. Desetdnevno bivanje v Villi Hacienda  bi sicer stalo dvakrat več, vendar smo jim glede na položaj v katerem so, dali last minute ceno," razlaga managerka. "Vila je prosta, ker so gostje rezervacijo odpovedali v zadnjem trenutku, tako, da se je rešilo v prid obojih," je še povedala managerka.

Vila, za katero so francoski turisti menili, da stoji na Hvaru, obstaja na Braču, vendar se imenuje drugače. "Nekdo je ukradel fotografije moje vile, oblikoval lažni oglas in dodal lažni naslov. Brali smo o prevarah na internetu, a česa takega še nismo doživeli," je za 24sata povedal lastnik vile na Braču. 

Francoski turisti so dogodek prijavili francoski policiji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 15:29 21.avgust 2019.

    Grčija in Turčija sta letos ponovno na vrhu želja turistov , Hrvatom bodo ostali Slovenci in Čehi .