Svet
2149 ogledov

Talec teroristov tudi sam obtožen hudega napada

Joshua Boyle
Moškega je reševala država, zdaj pa so ga priprli zaradi domnevnega napada, ki ga je storil pred tem.

Kanadčana Joshua Boyla, ki je bil pred kratkim z ženo Američanko Caitlan Coleman in tremi otroki osvobojen iz večletnega terorističnega ujetništva v Pakistanu, so v Ottawi aretirali in obtožili med drugim spolnega napada in prisilnega odvzema prostosti. Podrobnosti primera so tajne.

Kanadčan je svojo mladoporočenko iz Pensilvanije leta 2012 za medene tedne peljal na pohodniški izlet po Afganistanu, kjer so ju potem zajeli skrajneži. Zaprta so ju imeli vse do lanske jeseni, ko so ju skupaj s tremi otroci - rojenimi v ujetništvu - osvobodili pripadniki posebnih enot pakistanske policije.

Joshua Boyle Grozljivo Svet Rešeni talec: Ubili so mi hčerko in posilili ženo

Boyle po osvoboditvi oktobra lani ni hotel leteti z ženo v ZDA, ker se je bal aretacije zaradi suma sodelovanja s teroristi, in je šel v Kanado. Tja je šla tudi cela družina, ki se je decembra srečala s premierjem Justinom Trudeaujem. Boyla so zdaj aretirali, in sicer že 30. decembra, kanadsko pravosodje pa zadeve ne komentira.

Naprtili so mu osem točk obtožnice fizičnega napada, dve točki spolnega napada, dve točki nezakonitega prisilnega odvzema prostosti in ene točke grožnje s smrtjo. Za kaj gre oziroma koga naj bi napadel, ni znano, ker je kanadsko pravosodje zadevo zapečatilo.

Boyle je po osvoboditvi kanadskim medijem razložil, da sta z ženo imela v ujetništvu veliko časa in sta se odločila, da ga bosta porabila za delo na otrocih. Menda sta vedno želela imeti čim več otrok. Po osvoboditvi je tudi trdil, da so mu ženo v ujetništvu posilili in ubili enega otroka, vendar to ni dokazano.

Caitlan Coleman je za Toronto Star povedala, da ne more govoriti o obtožnici, vendar pa je vse skupaj posledica travm, ki jih je Boyle trpel dolga leta in so vplivale na njegovo duševno stanje. Njegov odvetnik Eric Granger je dejal, da ni še nič dokazano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.