Svet
45472 ogledov

"Tekla sem proti tovornjaku, voznik se je držal za srce ..."

Prometna nesreča na avtocesti, prevrnjen tovornjak
1/5
24sata/bralec
"Bili smo tretji avto, ki je prišel nasproti temu tovornjaku, ki je prebil ograjo in končal na naši strani avtoceste. Kar naenkrat je začel vijugati levo in desno, bilo je grozljivo," je za 24sata povedala bralka, ki je bila priča hudi nesreči na avtocesti A3 blizu Nove Gradiške.

Gre za tretjo nesrečo v zadnjih štirih dnevih, v kateri so tovornjaki prebili zaščitno ograjo na hrvaški avtocesti.

"Ni izgledalo dobro. Del kovinske ograje se je zabil v njegovo kabino," je povedala bralka, ki je medicinska sestra in je takoj priskočila na pomoč.

Voznik z nogami razbijal steklo

"Če prvi avto ne bi upočasnil, bi ga tovornjak zadev, ne vem, če bi to kdo preživel. Vozili smo se iz Osijeka v Zagreb, zdelo se je, kot da je tovornjaku razneslo pnevmatiko. Vsi smo šli ven iz avtomobilov in tekli proti tovornjaku, kričali smo, naj nekdo pokliče rešilca. Ko smo prišli do prevrnjenega tovornjaka, je bila ograja zabita v vetrobransko steklo. Naenkrat se je steklo zatreslo, voznik ga je brcal, da bi lahko prišel ven," je pojasnila.

Ko je prišel iz tovornjaka, so mu pomagali vstati in ga odpeljali na travo, da je sedel. Bil je dezorientiran in v šoku, Nič ni razumel, a so turški vozniki na nasprotni strani videli, da je eden izmed njih, ustavili in pritekli na pomoč. Prevajali so v angleščino, voznik pa se je ves čas držal za glavo in gledal v tovornjak.

Hitro so bili na kraju reševalci in policisti, bralko pa je najbolj skrbelo, da bo voznika infarkt, saj je šlo za starejšega voznika, večkrat pa se je prijel za srce.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.