Svet
123 ogledov

Tisoč moških na silvestrovo izvedlo "pošastno" dejanje

Köln EPA
Kölnska policija je po silvestrski noči prejela 60 kazenskih ovadb spolnega nadlegovanja, vključno z enim posilstvom. Zločin naj bi storila skupina do tisoč moških "azijskega oz. severno-afriškega izvora".

Kölnska policija se je v ponedeljek odzvala na niz spolnih zločinov, ki so se zgodili na silvestrovo v tem zahodnonemškem mestu. Po oceni policije predstavlja serija napadov na eni od najbolj obremenjenih mestnih prometnic "povsem nove razsežnosti kaznivega dejanja". 

60 kazenskih ovadb, pričakujejo nove

Köln | Avtor: EPA EPA
Okoli 60 kazenskih ovadb spolnega nadlegovanja, vključno z enim domnevnim posilstvom, je bilo vloženih na policijsko postajo v Kölnu, potem ko so ženske sporočile, da jih je nadlegovala skupina moških, ki se je zbrala na slavnem trgu med centralno železniško postajo in visoko gotsko katedralo.

Oblasti pričakujejo, da se bo število kazenskih ovadb še povečalo in da je bilo žrtev v resnici še več. Šef mestne policije Wolfgang Albers je za medije povedal, da je skupino sestavljalo do tisoč močno vinjenih moških, ki so dajali videz "arabskega ali severno-afriškega izvora."

Šef policije je po navedbah nemške tiskovne agencije DPA povedal, da predstavlja incident "nesprejemljivo situacijo" za Köln. Na policiji so sestavili delovno skupino, ki se ukvarja z zadevo. 

"Pošastno" dejanje

Županja Henriette Reker, ki je mednarodne naslovnice polnila meseca oktobra, ko je bila zabodena med volilno kampanjo, zaradi svoje naklonjenosti sprejemanju beguncev, je za danes sklicala krizni sestanek, ki se ga bodo udeležili predstavniki zvezne in lokalne policije.

Köln | Avtor: EPA EPA
Dejanje moških je za lokalni časnik opisala kot "pošastno". "Ne moremo tolerirati tega razvoja brezpravja," je Rekerjeva povedala za lokalni Kölner Stadt-Anzeiger.

Notranji minister dežele Severno Porenje - Vestfalija Ralf Jäger je napovedal hitro ukrepanje. "Ne bomo sprejeli, da se skupina zbira z namenom spolnega nadlegovanja žensk," je Jäger povedala za lokalni časnik Express

Politično neugodne posledice

Vodja policije v pokrajini Severno Porenje - Vestfalija Arnold Plickert je zločin označil za "masovni napad na temeljne pravice" in dodal, da mora biti pravici zadoščeno, četudi ima to politično neugodne posledice. Ob tem je opozoril pred izkoriščanjem incidenta za podžiganje antibegunskega sentimenta. 

"Vsi begunci, ki imajo težave z integracijo v našo odprto družbo in z njenim spoštovanjem pravic drugih ljudi, je potrebno obravnavati z uporabo 'polne sile zakona'," je dejal in dodal, da javnost ne bi smela pozabiti, da je "večina ljudi, ki je prišla k nam, to strorila zato, ker življenje v njihovih domačih deželah ni bilo več varno". 

Komentarjev 55
  • MihaMB 16:15 06.januar 2016.

    Ti si res totalni idiot---res ne najdem primernejšega izraza...

  • MihaMB 16:15 06.januar 2016.

    Pa dobro, kaj je s tabo človek? Kako lahko tote barbare zagovarjaš? Kje ti živiš? Na luni?

  • principiumnovum 10:09 06.januar 2016.

    @jakec 1575, zoper kvasiš kar nekaj v tri krasne. Evropski Judje niti ostali Judje ne jokajo o krivicah in nikoli niso, ampak so kot kultura toliko vedoželjni in odprti, da se v vsaki situaciji znajdejo, cvetijo, prosperirajo, prispevajo k napredku ...prikaži več (znanstvenemu, medicinskemu, družbenemu...) v vseh sferah. Nisem še slišala za Judovske tolpe, ki bi po 2. sv. vojni posiljevale in ropale po Evropi in jokale, da so Evropejci krivi, da so takšni. Ti trosiš totalne traparije po spletu. Ti izhajaš iz stališča, da si lahko največja smet na svetu, ker naj bi drugi bili krivi za to, da si takšen. Halo! Vsak je sam odgovoren za svoja ravnanja. Tudi, če bi jaz bila 1000x posiljena ali pa pretepena se nimam pravice izgovarjati na "status žrtve" in enako nasilje izvrševati nad drugimi!!! Samo psihopati oz. sociopati tako razmišljajo. Še enkrat te bom vprašala, ali si ti sploh prebral, kaj sem ti napisala zgoraj. Meni se zdi, da ti sploh ne bereš/poslušaš, ampak kar nekaj vkasiš in skačeš iz teme na