Svet
979 ogledov

To je glede tretjega odmerka objavila Moderna

cepivo moderna covid-19 Profimedia
Znani so prvi izsledki raziskave, opravljene na ljudeh.

Moderna je objavila, da tretja doza zdajšnjega in tudi novega kandidata za cepivo krepi odgovor imunskega sistema na brazilski in južnoafriški sev novega koronavirusa. 

Prvi podatki so rezultat testiranja pri 40 prostovoljcih, cepljenih z Moderninim cepivom, kot tudi cepivom, ki ga Moderna testira kot odgovor na novi južnoafriški sev. 

Moderna ravno tako preučuje cepivo, v katerem kombinira oba; zdajšnjega in tistega, ki je še v razvoju. Že pred tem so aprila objavili, da je učinkovitost obstoječega cepiva na ravni 90 odstotkov zoper vse koronavirusne bolezni in 95 odstotkov zoper hujše poteke bolezni, Ravno tako naj bi cepivo ščitilo šest mesecev po prejemu druge doze. 

Ti rezultati so temeljili na raziskavi, opravljeni na 30 tisoč ljudeh v Združenih državah Amerike, objavili so ga v strokovnem časopisu New England Journal of Medicine. 

Medtem Moderna raziskuje dve modificirani cepivi, ki naj bi predstavljala učinkovitejši odgovor na nove seve. Študije, opravljene na miših, naj bi pokazale, da ti dve omogočata močnejši odgovor imunskega sistema.  

Cepivo Moderne je odobreno v več kot 40 državah sveta.

Covid-19, cepljenje, Pfizerjevo cepivo Zdravje Največja študija cepiva Pfizer doslej: takšni so rezultati

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.