Svet
10842 ogledov

To je ostalo od letala, v katerem je bil znani slovenski fotograf

Letalska nesreča, v kateri je bil sopotnik slovenski fotograf
1/5
Češka policija
Češki inštitut za preiskovanje letalskih nesreč je sporočil, da je v letalski nesreči umrl pilot Rainer Steinberger iz Salzburga, potnik pa je hudo poškodovan in v bolnišnici v Pragi. Šlo naj bi za slovenskega fotografa Mira Majcna, poroča 24ur.com, s katerim je Majcen tudi sodeloval.

Potnika niso imenovali niti niso navedli njegovega državljanstva, šlo pa naj bi za znanega slovenskega fotografa, ki je sodeloval z akrobatsko letalsko skupino Flying Bulls. Uradno je znano le, da gre za 46-letnega moškega, v kakšnem stanju je, ni znano, so ga pa po nesreči z reševalnih helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Do nesreče je prišlo okrog petih popoldan približno 90 kilometrov severno od avstrijske meje, letalo je strmoglavilo kak kilometer stran od vasi Jickovice.

Skupina Flying Bulls je sporočila, da so šokirani in žalostni, pilot je bil po njihovih besedah spoštovan in izkušen ter dober prijatelj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:03 21.junij 2021.

    Naj pilot počiva v miru. Ne morem pa mimo dejstva, da se adrenalinski odvisnik verjetno vsaj deloma zavedajo v kakšno nevarnost se spravljajo s svojimi dejanji. Pa ok, dokler spravljajo le sebe, tragedija je, ko se nesreča zgodi "nedolžnemu".