Svet
15311 ogledov

To naj bi bil razlog za zločin, kot ga v Dalmaciji ne pomnijo

Hrvaška policija Profimedia
Krvnik treh ljudi, ki so sredi belega dne v razmaku nekaj minut padli pod streli avtomatske puške na splitskih ulicah, naj bi bil ujet.

Splitski župan Andro Krstulović Opara je po več napetih urah, v katerih so se izmenjevale nepreverjene informacije in ugibanja, zvečer na Facebooku objavil, da je policija ujela trikratnega morilca, policija pa da bo sama kmalu pojasnila ugotovitve. 

Neuradno pa naj bi umore zakrivil domačin F. Z. Vzrok za to naj bi bil, ker je dvojica mladeničev maltretirala njegovega brata, poroča Jutarnji list. Oba sta v streljanju umrla. Kdo je tretja umrla oseba, v tem trenutku ni znano. Hrvaški mediji navajajo, da naj bi bila posredi trgovina z drogami. 

Kaj se je dogajalo

Do prvega streljanja je prišlo okoli 15.35 v bližini obale pri cerkvi sv. Frančiška, kjer je v poletnem času vedno polno turistov. Po podatkih prič je bil strelec v črno oblečen moški z avtomatskim orožjem. Pokosil je mlajšega moškega, ki je bil na motorju in ga hudo ranil. Kasneje je ta umrl v bolnišnici med operacijo.

Le kako minuto zatem je prišlo do novega streljanja v eni izmed bližnjih ulic. Strelec je tam naletel na mladeniča in ga ustrelil, tik zatem pa je streljal še na tretjega moškega. Oba mladeniča sta po poročanju Večernjega lista umrla na kraju streljanja. 

Strelec je od tam hladnokrvno odkorakal peš po ulici s puško v rokah.

Lagan cili šeta kroz Varoš from r/croatia

Eden od strelov je zadel tudi avto, v katerem se je po naključju pripeljal mimo par, in prebil motor. Par je ostal nepoškodovan. 

Policija je po streljanju prebivalce na širšem območju pozvala, naj ostanejo doma, na lov za storilcem pa so se vključile vse razpoložljive policijske sile, je poročal STA.

Split umor Trenutek umora Svet Trenutek, ko je nekdo 150 metrov stran pobijal ljudi

Okoli 17.25 so se pojavile informacije, da je policija na njegovem domu aretirala prvega osumljenca, nato pa še enega. Vsaj pri eni od aretacij so posredovale posebne enote policije. 

Policija za zdaj še ni pojasnila svojih ugotovitev o zločinu, ki je pretresel Split in celotno Hrvaško. 

Danes je sicer na Hrvaškem zelo črn dan, saj je ponoči gorelo v domu za ostarele v Andraševcu, v katerem je umrlo šest ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.