Svet
16767 ogledov

To se je v resnici zgodilo z Britanko, ki je padla s križarke

Reševanje Britanke Obalna straža RH
Dve preiskavi dogodka, hrvaška in italijanska, sta razkrili, kaj se je v resnici zgodilo z žensko, ki je s križarke padla v morje.

Deset ur je 46-letna Britanka Kay Longstaff plavala v Jadranskem morju in čakala na rešitev, po tem, ko je padla s krova križarke Norwegian Star. Tako se vsaj glasi njena zgodba o tem, kaj se je dogajalo usodnega večera. 

Že kmalu po dogodku so se oglasili dvomljivci, ki so podvomili v njeno zgodbo. Prepričani so namreč bili, da je Britanka po prepiru s partnerjem sama skočila v morje. 

Kay Longstaff Deset ur v Jadranu Svet "Plavala je in pela, da bi zdržala napor"

Teden dni po dogodku sta se zaključili dve neodvisni preiskavi dogodka, ki so ju opravili hrvaški in italijanski preiskovalci. Obe sta pokazali, da je 46-letna Britanka namerno skočila v morje in bila pri tem "zelo odločna". Ni pa jasno, zakaj se je za odločila za skok. 
Njen oče je za britanske medije dejal, da je hči prestajala težke čase in da je mogoče njen skok bil klic na pomoč. 

Rešena Britanka | Avtor: Obalna straža RH Obalna straža RH

Preiskava je pokazala, da je Britanka skupaj s svojim partnerjem cel dan popivala. Zvečer se je par sprl. Longstaffova je odšla na sedmo palubo in z nje skočila v morje. Preiskovalci ne izključujejo možnosti, da se ženska zaradi alkoholiziranosti in šoka ne spomni, da je sama skočila. 

Po desetih urah so jo iz morja rešili hrvaški reševalci. Iskali so jo s tremi plovili in helikopterjem. Visoke stroške reševanja bodo pokrili hrvaški davkoplačevalci, saj skladno z mednarodnim sporazumom ne morejo od Britanke terjati povračila stroškov, čeprav je skočila sama. 

K temu, da so hitro posumili v njeno različico dogodkov, je pripomogla Britanka sama. Kapitan ene od reševalnih ladij Lovro Orešković je za Daily Mail dejal, da jo je takoj po tem, ko so jo rešili, skrbelo, kdo bo plačal reševanje. "To je bila ena od prvih stvari, ki jih je povedala. Zagotovili smo ji, da ne bo nosila nikakršnih stroškov," je povedal Orešković. 

Reševanje Britanke Reševalna akcija Svet Britanka na Jadranu padla s križarke, v vodi je bila deset ur

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.