Svet
11 ogledov

To so posiljevalci 23-letne Indijke

Indija posilstvo EPA
Po brutalnem posilstvu in smrti 23-letne Indijke je javnost zdaj izvedela imena petih posiljevalcev, identiteta šestega pa zaradi storilčeve mladoletnosti ostaja skrita.

Danes se je začelo sojenje proti šesterici, ki je 16. decembra brutalno posilila 23-letno dekle, ta pa je zaradi hudih poškodb notranjih organov kasneje umrla. Javnost je zdaj izvedela, kdo so okrutneži, ki so dekle pretepli z železno palico, ki so jo uporabili tudi za posiljevanje.

Ram Singh (35 let) je vdovec in neuradno tudi vodja skupine posiljevalcev. Je nasilnež in alkoholik, ki živi v revni soseski, preživlja pa se kot voznik avtobusa. V šolo je redno vozil tudi otroke.

Mukesh Singh (26 let) je Ramov brat in prav tako dela kot voznik avtobusa. Občasno dela tudi kot čistilec avtobusov.

Akshay Thakur (28 let) je priložnostni delavec, ki živi v revnem okrožju. Thakur je prav tako večkrat pomagal pri vožnji avtobusa za razne oglede mesta.

Pawan Gupta (19 let) je prodajalec sadja, ki je kmalu po aretaciji indijski javnosti sporočil: "Kriv sem. Morali bi me obesiti."

Vinay Sharma (20 let) je fitnes trener, ki zanika, da je sodeloval pri posilstvu.

Osumljenec številka šest naj bi bil star 17 let, zato njegova identiteta ostaja skrita. Če se bo izkazalo, da je res mladoleten, mu bodo za razliko od ostalih obtoženih sodili kot mladoletni osebi.

Obtoženci, ki jim zaradi umora, ugrabitve in posilstva grozi smrtna kazen, se prvi dan sojenja niso prikazali na sodišču. Kdaj bodo razglasili sodbo, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.