Svet
3618 ogledov

To so ukrepi, ki jih je danes uvedla Srbija

Srbija koronavirus Epa
Včeraj potrdili več kot 100 novih okužb...

V Srbiji danes znova uvajajo nekatere ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, ki so jih pred tem že ukinili. V državi so namreč v torek potrdili več kot 100 novih primerov okužbe. To se je zgodilo prvič od začetka maja, ko je število okužb začelo upadati.

Plaža na Hvaru Covid-19 Slovenija Tako dramatične so razmere na Hrvaškem in drugje po Evropi

Od danes je znova obvezna uporaba zaščitnih mask v javnem mestnem in medmestnem prometu, potniki brez mask pa ne smejo vstopiti v vozila, je sporočila srbska vlada po sestanku kriznega štaba.

Državljanom priporočajo, naj uporabljajo maske v vseh zaprtih prostorih, zlasti pa na poštah, v bankah, javnih ustanovah, trgovinah in nakupovalnih središčih.

Krizni štab je priporočil tudi prepoved obiskov v bolnišnicah, tako kot v času izrednih razmer, ki so veljale med 15. marcem in 8. majem. Takrat je pred vhodi v bolnišnice stražila vojska in preprečevala morebitne incidente.

Po podatkih srbskega ministrstva za zdravje so v torek ob 6025 opravljenih testih potrdili 102 nova primera koronavirusa, skupno pa 13.092. Covidu-19 je podlegla še ena oseba, skupno pa 263. V bolnišnicah se zdravi 775 bolnikov, od tega jih je 19 na ventilatorjih.

Zaradi slabše ga epidemiološkega stanja je Slovenija na seznam držav na rdeči listi dodala tudi Srbijo, kar pomeni, da je za vstop iz te države obvezna karantena.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.