Svet
26 ogledov

To so žrtve napada

Žrtve Boston
1/7
Reuters
Bombi, ki sta eksplodirali v ponedeljek malce pred 21. uro po srednjeevropskem času, sta ubili osemletnega Martina Richarda in 29-letno Krystle Campbell iz Massachusettsa ter 23-letno kitajsko študentko bostonske univerze Lü Lingzi.


Vse tri smrtne žrtve so bile med gledalci tradicionalnega Bostonskega maratona. Martin Richard je bil ob cilju s staršema in šestletno sestro, ki jo je bomba hudo ranila. Poškodovana je bila tudi njegova mama. Krystle Campbell je bodrila svojega fanta, ki je tekel maraton, kitajska študentka Lü Lingzi pa je šla na tek skupaj s prijatelji.

Bedenja na spomin žrtev

V Bostonu so v torek potekali bedenja in prireditve v spomin na žrtve, kar se bo nadaljevalo naslednje dni. Žrtvam pa so se poklonili tudi na Kitajskem v Pekingu.

Komentarjev 9
  • depresija 16:52 17.april 2013.

    Točno tako! Še filme bojo snemal po tem dogodku, medtem, ko je samo včeraj, v Iraku, v bombnih napadih umrlo vsaj 30 (!!!) ljudi pa nikjer nič o tem..Ko New Orleans prizadane orkan, ko New York prizadane orkan še ...prikaži več 2 tedna poslušamo samo o tem, dokumentarci se snemajo, podajajo se cifre, kakšna škoda je nastala, koliko je mrtvih in se sprašujejo, kako so si ravno američani zaslužili tako naravno katastrofo in nesrečo. Medtem ko, npr. Bangladeš monsunska deževja, plazovi itd vsako leto skor zbrišejo in pošljejo še nadaljnih 5 let nazaj pa 18 sek prispevek v poročilih.. In to samo tist dan. Pa da o tem, kaj vse se v Afriki dogaja sploh ne govorim. Ker v bistvo sploh ne vemo, saj, koga briga afrika. Res, bogi američani...PS: pa ne me narbe razumet, to je grozno, kar se je zgodilo v Bostonu, ampak kar je preveč je pa preveč. Je treba še kam druga v svet pogledat, ne sam na hebeni CNN!

  • KOJAK 15:51 17.april 2013.

    MA NA ŽIVCE MI GRESTE ŽE S TEM BOSTONOM... po pravici povedano sem sit že teh novic, slik, vsake blesave malenkosti. Ste vedno bolj butast medij, iz dneva v dan. UMRLI SO LE TRIJE, v Afganistanu in Iraku umrejo 3 ...prikaži več ljudje vsako JEBENO URO.

  • Stolp 14:06 17.april 2013.

    Tele slike so se pojavile na vseh svetovnih medijskih portalih. Mislim, ne vem kje je pieteta? Kot prvo ali ne gre tukaj najprej za oseben podatek(slika)? Ali so sorodniki sploh dali kako soglasje da se slike njihovih umrlih sorodnikov pojavijo v medijih?