Svet
3090 ogledov

Toliko maturantov je zbolelo po vrnitvi iz Grčije

covid-19 Profimedia
Epidemiologi sledijo maturantom po njihovi vrnitvi iz izleta v Grčiji. To so zadnji podatki glede števila okuženih.

Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) nadaljujejo s sledenjem okužbam med dijaki, ki so se v več skupinah v drugi polovici avgusta udeležili maturantskega izleta v Grčiji. Skupaj so doslej potrdili 169 okužb med maturanti in 24 med njihovimi stiki.

Epidemiologi NIJZ so po zadnjih podatkih med maturanti, ki so se 17. in 18. avgusta vračali z grškega otoka Krf, potrdili 113 primerov okužbe s covidom-19. Prepoznanih je bilo vsaj 20 sekundarnih okužb, ki so povezane z okuženimi udeleženci tega izleta, je razvidno iz zapisa na spletni strani NIJZ. Med maturanti v skupini, ki se je z izleta vrnila 22. avgusta, pa so epidemiologi doslej potrdili 56 primerov okužb, poleg tega pa tudi štiri sekundarne okužbe.

Na straneh NIJZ je zapisano, da obravnava primerov iz tega izbruha in njihovih kontaktov poteka v najkrajšem možnem času po potrjeni okužbi, glede na zmožnost kapacitet epidemiološke službe NIJZ. "Za udeležence in spremljevalce maturantskega izleta na Krfu je epidemiološka služba NIJZ predlagala karanteno na domu in jim posredovala vsa ustrezna navodila," še sporočajo z NIJZ.

Janez Poklukar covid-19 Slovenija Poklukar o novem semaforju ukrepov in poživitvenih odmerkih Covid-19 Covid-19 Slovenija Nove številke: Tako slabo je bilo nazadnje sredi maja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • LukaMB 23:18 31.avgust 2021.

    Zboleli so, tamala od moje sosede je šla na Krf in zbolela za covidom, test pa je pokazal, da je pozitivna.

  • Eddie 21:41 31.avgust 2021.

    Delež sekundarnih okužb je zastrašujočih 14%

  • rd2dmk2 21:16 31.avgust 2021.

    torej v naslovu je pojem ZBOLELI v tekstu pa pojem SO OKUŽENI.. a je med tema dvema pojmoma kakšna razlika ali je ni ? a ni obolel tisti , ki ima znake bolezni, okužen pa tisti, katerega rezultat testa je ...prikaži veče pozitiven. mislim da ta dva pojma se prevečkrat zamenjujeta