Svet
5193 ogledov

Toliko okuženih otrok, da so morali preložiti začetek šolskega leta

šola covid-19 koronavirus epidemija Profimedia
Na Kosovu zaradi poslabšanja epidemioloških razmer uvajajo policijsko uro. Iz nekaj 100 primerov na dan v manj kot mesecu dni na 2.000 primerov na dan.

Na Kosovu bodo drevi z namenom zajezitve novega koronavirusa znova uvedli nočno policijsko uro. Začetek šolskega leta pa so preložili na 13. september, je sporočila kosovska vlada.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Osveženi podatki. Številke še naprej v nebo.

Policijska ura, ki jo na Kosovu uvajajo danes, bo veljala med 22. uro zvečer in 5. zjutraj, je v soboto odločila kosovska vlada po poročanju Radia Svobodna Evropa. Gostinski objekti bodo lahko obratovali samo do 21.30, gostom pa bodo lahko stregli zgolj na prostem.

Poleg tega je vlada za dva tedna preložila začetek šolskega leta, ki se bo tako namesto 1. septembra začelo 13.

Šola | Avtor: Epa Epa

Cepivo za covid-19 Zavrnila cepljenje Svet Zavrnila cepljenje, ostala brez skrbništva nad sinom

Strma rast okuženih

"Zdaj, ko so se razmere poslabšale, smo dolžni sprejeti omejitvene ukrepe, katerih cilj je, da čim prej zaustavimo rast števila okuženih. Moramo preložiti začetek novega šolskega leta," je povedal kosovski premier Albin Kurti.

karantena Okužba s koronavirusom Zdravje Zaradi koronavirus v karanteni v tujini. Bom dobil povrnjene stroške?

Epidemiološke razmere so se avgusta na Kosovu precej poslabšale. V začetku meseca so namreč beležili po nekaj sto novih primerov okužbe na dan, zdaj pa jih beležijo po okoli 2000, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Intenzivna nega koronavirus Zadnji podatki skrbijo Zdravje Skrb vzbujajoče: Vse več zasedenih postelj za bolnike s covid-19

Po besedah zdravstvenega ministra Arbena Vitie se je povečalo število okužb med otroki do devetega leta starosti, še bolj pa med mladostniki, starimi med 10 in 19 let.

Komentarjev 6
  • Mehtilda 14:44 29.avgust 2021.

    Hm, normalno? Meni se ne zdi normalno? A čmo že 3. Leto zapored šolarje in mladostnike doma zapreti? Al pa maske zunaj in policijsko uro ponovno uvesti? A res misliš, da je tokaj pomagalo?

  • Luksi 14:41 29.avgust 2021.

    Celo tam so dojeli, da ni več heca, pri nas pa še kar vse normalno dalje...