Svet
3083 ogledov

Tragedija: Zaradi mobilnega telefona umrlo 19 najstnikov

1/4
Profimedia
Uslužbenci doma so dekletu odvzeli mobilni telefon, nato je še isti večer grozila, da bo zažgala zgradbo.

Požar v šolskem domu v Mahdiji, rudarskem mestu v Gvajani, majhni državi v Južni Ameriki, zaradi katerega je umrlo 19 mladih, še 30 jih je ranjenih, je zanetila učenka, potem ko so ji uslužbenci doma zasegli mobilni telefon, je včeraj sporočila tamkajšnja policija.

David Adams, župan mesta, ki leži približno 200 kilometrov južno od prestolnice Georgetown, je že pred tem za Reuters potrdil domnevno vpletenost dijakinje in dejal, da v požaru ni bila poškodovana.

Požar je izbruhnil v nedeljo zvečer. Uslužbenci  doma so dekletu "odvzeli mobilni telefon, nato je še isti večer grozila, da bo zažgala zgradbo, kar so slišali vsi," je v torek za AFP povedal vladni vir, ki je želel ostati anonimen. O tem je dejal, da je deklica priznala svoje dejanje. 

Očividci so preiskovalcem povedali, da so jih prebudili kriki ter da so videli ogenj in dim v kopalnici študentskega doma, je sporočila policija.

Učencem je v omenjenem domu prepovedano imeti mobilne telefone. Policisti so pri pri storilki našli telefon, s katerega je pošiljala fotografije. Mladoletnica, ki je trenutno hospitaliziran pod policijskim nadzorom, je odšla v kopalnico, poškropila zaveso z insekticidom in jo zažgala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • sandi76 08:38 25.maj 2023.

    Permisivna vzgoja se kaže na vsakem koraku. Velik del doda še internet, v katerega se otroci zapirajo in kjer je možno vse. Problem nastaja, ko hočejo otroci v realnem svetu početi isto, kot v navideznem.

  • Boschtjan Zupanchich 09:41 24.maj 2023.

    Pokvarjena mladina je rezultat Pokvarjenih staršev, ki sploh ne znajo več vzgajati svojih otrok !!! ! !!! Sploh pa so Najbolj Problematični tisti starši, ki imajo otroke za igrače !!! ! !!! In, Dokler ne bodo Te svoje Napake Prepoznali, ...prikaži več in se Poboljšali, tako dolgo Bo samo še Slabše na tem planetu !!! ! !!!