Svet
8086 ogledov

Tragična nesreča bivše učiteljice med kuhanjem kave

Kafetiera Profimedia
V svoji kuhinji je pripravljala kavo, ko se je zgodila huda nesreča. Našel jo je mož.

V Borgettu v Palermu je po poročanju TGCOM24 66-letna ženska v svoji kuhinji pripravljala kavo, ko je eksplodirala kafetjera in jo hudo poškodovala.

Ko se je soprog čez približno eno uro vrnil domov, jo je našel nezavestno v kuhinji. Bivša učiteljica je 24 ur po nesreči umrla na oddelku za intenzivno nego bolnišnice Villa Sofia.

Utrpela je hude opekline

Po poročanju lokalnih medijev so zdravniki žensko poskušali rešiti, a je bilo njeno stanje kritično že ob prihodu v bolnišnico. Utrpela je opekline druge in tretje stopnje na 90 odstotkih telesa.

Prek socialnih omrežij se je oglasilo tudi vodstvo šole, kjer je ženska še pred kratkim delala kot učiteljica: "Z žalostjo in globokim obžalovanjem se šolska skupnost zavoda 'Privitera Polizzi' pridružuje bolečini družinskih članov ob tragični smrti naše drage učiteljice. Ravnatelj, vsi sodelavci, zaposleni v šoli in vsi, ki so jo imeli srečo poznati, smo cenili njene izjemne človeške kvalitete, neizmerno zvestobo, velikodušnost, iskrenost in močno navezanost na šolo. Najlepša hvala, počivaj v miru Lucija."

Eden od strokovnjakov za kafetjere je pojasnil, da je potrebno kafetjero v izogib nesrečam redno dobro čistiti. Pri čiščenju ne smemo pozabiti na ventil za paro na spodnjem delu kafetiere. Obenem je poudaril, da moramo ob kuhanju kave v kafetjeri v spodnji del naliti le toliko vode, da ta ne prekrije ventilčka. 

Nevarni so lahko tudi ekonom lonci, TUKAJ lahko preberete o hudi nesreči z ekonom loncem in razlogu zanjo. 

anja.scuka@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 02:57 13.april 2024.

    Kaj je A.Š hočete zasebno tožbo na osnovi kršenja člena ustave o svobodi govora ?!

  • Ender3 21:12 12.april 2024.

    Ko varnostni mehanizem odpove, je vprašanje časa, kaj te doleti..