Zdravje > Aktualno
26678 ogledov

Šok na urgenci: Uporabila ekonom lonec, zdravniki so jo komaj rešili

Urgenca Profimedia Urgenca
Piščalka se ji je dobesedno zarila v lobanjo.

Huda nesreča se je pred dnevi pripetila 57- letni ženski iz Indije, ki so ji zaradi nepazljivosti pri uporabi ekonom lonca zdravniki komaj rešili življenje.

Munda Birsi je kuhala stročji fižol, ker je želela prihraniti čas, je vzela ekonom lonec. Kot je znano se v tej napravi, ki jo je izumil znameniti francoski fizik in matematik Denis Papin, hrana skuha precej hitreje kot v običajnem loncu, seveda pod pritiskom. Tega omogoča poseben pokrov, na katerem je tudi ventil s piščalko, ki je bila usodna za pozabljivo Indijko.

Prvi predhodnik modernega ekonom lonca se je pojavil že v 17. stoletju. Takratni lonci so bili seveda precej drugačni od današnjih in niso bili namenjeni širši uporabi. Prvi ekonom lonci za množično domačo uporabo so se pojavili 250 let pozneje – v obdobju med 1. in 2. svetovno vojno.

Ženska se je odločila, da med kuhanjem kosila še nekaj postori dvorišču. Ker je prižgala kosilnico, ni slišala žvižganja. V trenutku, ko se je vrnila in odstavila lonec, je piščalka, ki se je že močno tresla, počila in se priletela v njeno lobanjo."Medtem ko je odstranila napravo s plinskega štedilnika, je vrela para znotraj nje potisnila piščalko, ki je z vso silo prebila žensko v obraz in se ob tem zataknila globoko v lobanjski kosti, ki ločuje oči od možganov," poročanje agencije SWNS povzema Fox News.

Urgenca Nenavadne metode Zdravje Šok na urgenci: Zdravniki so mu reševali penis, ki ga je vtaknil...

Birsijevo so odpeljali v lokalno bolnišnico, kjer so z računalniško tomografijo ugotovili, da se je skoraj 7 centimetrov dolgi in 2 cm široki jekleni predmet zaril tako globoko, da se na zunaj ni nič videlo. Sicer je pristal zelo nevarno blizu možganov. 

Za začetek so morali zdravniki "sprostiti tkivo okoli piščalke in zagotoviti, da ne pride do krvavitev pri odstranjevanju tega kovinskega predmeta. "Piščalko smo rahlo potegnili in odprtino oziroma rano zatlačili s koščki gaze," je povedala zdravnica Ashish Joy Soren iz bolnišnice iz Jharkhanda v Indiji. Operacija je bila uspešna, nesrečnici so rešili življenje, vendar je ostala brez levega očesa.

Težave s penisom Bizarno Zdravje Šokirani zdravniki: "Tako kruti spolni pripomočki so zelo redki"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara1 21:17 10.september 2019.

    Boga ženska, da si nekaj olajša, pa dobi "po grbi"..

  • Janez_53 12:45 10.september 2019.

    Prevod članka pa je vrhunski!