Zdravje > Življenjski stil
117646 ogledov

Šok na urgenci: Zdravniki so mu reševali penis, ki ga je vtaknil...

Urgenca
Na urgenco prišel z neznosnimi bolečinami in vročino.

34-moški iz Hongkonga se je na urgenci pojavil z velikim kovinskim obročem okoli penisa, natančeje veliko matico, v katero je zaradi spolnega užitka vtaknil svojega korenjaka. Ta se je zataknil in moški je zaradi hudih bolečin in povišane telesne temperature nazadnje moral poiskati zdravniško pomoč.

"Takšno stanje je zaradi zmanjšane cirkulacije zelo nevarno in lahko povzroči gangreno ali odmiranje tkiva. Gangrena pa se najpogosteje konča z amputacijo," piše v medicinskem časopisu Urology Case Reports, kjer so objavili tudi fotografije tega nenavadnega primera.

Dva dni prej je zaradi spolnega užitka na koren penisa nataknil kovinsko matico, ki pa je ni mogel več odstraniti. Penis mu je začel nabrekati in pojavila se je bolečina. "Uriniral je brez težav, vendar je bila glavica penisa pod močnim edemom," so opisali zdravniki in pojasnili, da se mu je to zgodilo zaradi kopičenja tekočine.

Reševanje penisa Zdravje Njegovo moškost reševali tudi gasilci, uspelo je zobozdravnikom

Odmiranje tkiva

Poleg vsega je imel na koži še štiri centimetre dolge odrgnine, zato je na tem delu tkivo začelo odmirati. Kar dvakrat so poskušali z geli in močnimi protibolečinskimi tabletami, nazadnje so se odločili za splošno anastezijo, saj je moški tožil, da ne more več zdržati. Zdravniki so mu namreč še luknjali v kožo penisa in tako poskušali odvajati nakopičeno tekočino, a tudi to ni pomagalo.

Po navedbah Daily Maila nikomur ni jasno, kako je moški lahko zdržal in prišel na urgenco šele po dveh dneh. Šlo je namreč za nujno urološko bolezensko stanje. "Bolniki te metode v glavnem preizkušajo doma, na urgenci pa se zaradi sramu pojavijo zelo pozno," je povedala urologinja v ekipi, ki je nesrečniku priskočila na pomoč - Chloe Hui Tung Yu. 

Zdravnica je dodala, da pri takšnem odstranjevanju kovinskega tujka obstaja veliko tveganje za poškodbe penisa in okoliških struktur. 

 

Komentarjev 5
  • Ivo 21:09 19.avgust 2019.

    Sedaj pa kitajček upa, da bolečina izgine, oteklina pa ostane...

  • NeAnonimni 14:48 19.avgust 2019.

    Aha, V.L. pa noče dati na naslovnico slikice penisa, čeprav smo lahko prejšni teden jasno gledali vagino neke starlete. Zakaj pride tu do take cenzure?! Bodite konsistentni..

Sorodne novice