Svet
3979 ogledov

Tragična nesreča. Pijan voznik priletel v steber, 26-letna sopotnica umrla.

sveča Epa
Vozil je pijan. Njemu ni bilo nič, sopotnica je izgubila življenje.

Hrvaška policija je objavila podrobnosti hude prometne nesreče, ki se je sinoči zgodila v Zagrebu. Okoli 2.30 je v Dubravi 25-letni voznik pod vplivom 1,11 g/kg alkohola v organizmu vozil osebni avtomobil BMW zagrebških registrskih oznak po zahodni strani Mandlove ulice proti jugu.

Zaradi previsoke hitrosti vožnje je na mokrem vozišču med zaviranjem vozilo zapeljal na desni prometni pas, pristal na drugi strani robnika, nato pa se je vozilo začelo nenadzorovano vrteti. Trčilo je v steber javne razsvetljave.

Čeprav pijani voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan, pa je življenje izgubila njegova 26-letna sopotnica. 

Truplo so po pregledu prepeljali na Inštitut za sodno medicino in kriminologijo. Namestnik občinskega kazenskega državnega tožilstva je odšel na kraj dogodka in opravil preiskavo prometne nesreče s pomočjo preiskovalne skupine 1. postaje prometne policije Zagreb.

Od 2.37 do 5.10 je bil prekinjen tramvajski promet po Maksimirski cesti v smeri vzhod in zahod. Voznika osebnega avtomobila so pridržali do streznitve, po opravljeni kriminalistični preiskavi pa bo na sojenje počakal v priporu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 12:39 20.januar 2023.

    Bejbe padajo na stare bemfle, pol pa adio život!

  • Avatar pantani
    pantani 11:58 20.januar 2023.

    BMW,vse jasno!!!