Svet
5119 ogledov

Tragično, štiriletnik se je zataknil v okno vozila

reševalno vozilo rešilec Italija Epa
Malček je želel sam splezati v vozilo očeta in pri tem umrl.

V italijanskem mestu Vische se je v nedeljo zgodila tragedija, v kateri je življenje izgubil štiriletnik, ki bi novembra dopolnil pet let, poročajo italijanski mediji. Malček je, tako je pokazala rekonstrukcija karabinjerjev, želel priti v vozilo očeta, v kabino vozila Ape, tako imenovanega "Avta Vespe". 

Malček je pri žalostnem poskusu ostal z glavo zataknjen v oknu, kar je povzročilo usodne poškodbe vratu. Otroka so reševalci takoj  s helikopterjem odpeljali v bolnišnico Regina Margherita, kjer je umrl. Incident se je zgodil na zemljišču v lasti očeta žrtve.

Poškodbe otrok, malčki v nevarnosti

V Sloveniji zaradi poškodb po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) vsako leto umre sedem otrok in 17 mladostnikov. Najpogostejši vzroki za smrtne poškodbe otrok so prometne nezgode, utopitve, padci in zadušitve, pri mladostnikih prav tako prometne nezgode, sledijo pa padci, utopitve in zastrupitve. "Umrljivost zaradi poškodb, ki se zgodijo v nezgodah, pada in je v zadnjih letih že primerljiva s povprečjem umrljivosti v najbolj razvitih državah, z izjemo prometnih nezgod in padcev, zaradi katerih imamo višjo umrljivost od povprečja omenjenih držav. Smrtni primeri pa so le vrh ledene gore, saj na vsakega umrlega obravnavajo v bolnišnici 4260 otrok in mladostnikov, najpogosteje zaradi padcev in prometnih nezgod, pa tudi zaradi zastrupitev in stika z vročimi snovmi," opisujejo. Prav malčki zaradi pomanjkanja izkušenj in še nezrelega delovanja možganov, pogosteje napačno ocenijo nevarnost in se lahko hitro pripeti tragična nesreča. 

Janez Zalar Slovenija Slovenija Onemoglo ženo puščal golo v njenih lastnih iztrebkih E-skiro, električni skiro Pri nas Avto Novost pri nas: za vožnjo e-skiroja bi uvedli izpit

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.