Svet
8 ogledov

Triglav: Škode čez dva milijona evrov

Toča v Kozjem
1/15
Občina Kozje
Škoda po včerajšnjem neurju po prvih ocenah znaša dobra dva milijona evrov, sporočajo iz Zavarovalnice Triglav.

Včerajšnje neurje s točo je najbolj prizadelo območja občin Bistrica ob Sotli, Kozje in Podčetrtek, še sporočajo iz Triglava, ki je danes zjutraj na teren poslal ekipe cenilcev.

"Na podlagi prvih podatkov je zaradi neurja s točo največ škode nastalo na kmetijskih površinah, škoda pa je tudi na objektih in avtomobilih," še pravijo pri zavarovalnici.

Tako zavarovalnica Triglav kot Tilia svetujeta, da oškodovanci škodo fotografirajo, zavarujejo premoženje pred nadaljnjo škodo ter poskrbijo za svojo varnost.

 

Po prvih podatkih kmetijsko-svetovalne službe so neurja prizadela več kot 1.200 hektarjev kmetijskih zemljišč. Prizadeta območja si je danes ogledal kmetijski minister Dejan Židan.

Župan Bistrice ob Sotli Franjo Debelak pa je za STA povedal, da je neurje s točo in vetrom, ki je trajalo približno 20 minut, razkrilo strehe na 12 stanovanjskih in na enakem številu gospodarskih poslopij. Na celotnem območju občine je toča v velikosti jajca uničila od 90 do 100 odstotkov vseh vrst poljskih pridelkov, vinogradov in sadovnjakov.

Zaradi padca sistema zvez je bila otežena komunikacija med ekipami za zaščito in reševanje, je dejal Debelak.

Komentarjev 1
  • Branko Holcinger 18:35 12.julij 2011.

    Pri poroćilih je novinarka rekla,da naj oškodovanci pošljejo posnetek škode,katera je naredila včeraj toča.Zelo smešno meni je strela naredila škodo na avtomobilu,katera je udarila v drevo v bližiniparkiranega avtomobila.Mesto kjer se je to dogajalo sem posnel in CD nesel na ...prikaži več zavarovalnico,pa me je pametni cenilec vprašal kje je strela da je ne vidi pa sem se za škodo pod nosom obrisal.