Svet
88473 ogledov

Trimesečni dojenček umrl v bolnišnici, mati aretirana

Čakalnica zdravnik ambulanta bolnišnica pacienti klinika Andrej Leban
Zaradi smrti dojenčka so aretirali žensko, ki ji očitajo trpinčenje otroka.

V italijanski provinci Rovigo so pretreseni zaradi smrti trimesečnega dojenčka, ki je umrl zaradi hudih poškodb glave. Otrok je bil s strani nujne medicinske pomoči obravnavan šestega septembra, a mu žal ni bilo pomoči. Imel je hude poškodbe glave, ki naj bi jih povzročila njegova mati z močnim tresenjem otroka. 

Ženska sicer preiskovalcem ni znala natančno opisati, kaj se je zgodilo. Zanjo so odredili preiskovalni pripor, kasneje je izkoristila pravico, da ne odgovarja na vprašanja. Tožilstvo v Rovigu je naročilo obdukcijo trupla malčka.

Nasilno tresenje: tudi vedenjske motnje

Kot smo pisali, so na straneh Université de Montréal že pred časom pisali, da vsako leto v kanadski bolnišnici diagnosticirajo od 30 do 40 primerov otrok, pri katerih so prisotni znaki nasilnega tresenja.

Kar petina teh otrok pa zaradi posledic nasilnega tresenja umre.

Nekatere posledice stresanja dojenčka pa naj bi bile vidne šele kasneje, ko se lahko pri otroku opazijo vedenjske motnje, pojavijo se lahko težave pri učenju in tako dalje. 

dezurni@styria-media.si

zdravilišče Rakitna Slovenija Slovenija Vsako leto sprejmejo 400 otrok, delati morajo tudi v hlevu Poslansko stanovanje v naselju Taborski dvor Slovenija Super razpis za nakup stanovanja, ampak najbrž bo neuspešen Trk Dva otroka Svet Video: Povzročitelj hude nesreče vozil in predvajal v živo na Facebooku
Komentarjev 7
  • Pepe007 14:07 12.september 2023.

    Problem, če imajo ljudje brez družine otroka. Tak odklon v vedenju se opazi, ko je že prepozno.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:30 12.september 2023.

    Grozno ampak kaj če ženska trpi npr za poporodno depresijo? Njeni bližnji bi mogoče lahko smrt dojenčka preprečili. Pediatri bi udi morali osveščati za neketera dejanje ki ji delajo starši majhnih otrok, npr metanje otroka visoko v zrak. Povzroča lahko hude teževe.

  • Avatar jate
    jate 11:34 12.september 2023.

    babo bi z glavo toliko časa tolkla v betonsko ograjo ,da bi se ji možgani razlili po tleh...upam da ji poberejo maternico ven