Svet
2355 ogledov

Trinajst dni po brodolomu žarek upanja za domače

reševalna ladja Profimedia
Reševalne ekipe še vedno iščejo pogrešano sedmerico. Novo upanje daje signalna raketa.

"Čakamo informacije in molimo, da jih bodo našli," upanje v zadnje vesti z iskalnega območja polagajo sorodniki kapitana Dina Miškića, enega od 14 članov posadke ladje Bourbon Rhode, ki je 26. septembra potonila v teritorialnih vodah otoka Martinique, ki je kot prekomorski departma del Francije. 

V noči z nedelje na ponedeljek so na področju iskanja sedmih članov posadke, ki jih še vedno pogrešajo, opazili signalno raketo. "To nam daje upanje, da se bo iskalna akcija končala srečno," je za Index.hr dejala družinska prijateljica Đurđa Vrljević Šarić. "Prepričani smo, da bodo Dina in njegovo posadko našli." 

V iskanju sedmih pogrešanih članov posadke sodeluje več ladij in letalo Hercules C-130. Gre za eno najbolje opremljenih letal za reševanje, ki uporablja tudi infrardeče kamere.  

Kapitanova družina je sprožila akcijo zbiranja denarja za iskalno akcijo. Hrvati so do zdaj zbrali 25 tisoč evrov. V primeru, da iskalna akcija v kratkem ne obrodi sadov, bodo denar porabili za aktivacijo še enega letala, ki bi pomagalo pri iskanju posadke. 

V dosedanji reševalni akciji so našli tri preživele in štiri trupla mornarjev, iščejo še sedem članov posadke.

Razburkano morje Svet Potonila ladja, iščejo kapitana iz Šibenika in še deset ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Sofitemka
    Sofitemka 00:58 09.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com