Svet
188 ogledov

Trump nominiran za Nobelovo nagrado

Donald Trump
Donald Trump je med drugimi nominiran za prestižno nagrado.

Ameriški predsednik Donald Trump, kritiki ruskega predsednika Vladimirja Putina in Organizacija Združenih narodov za begunce UNCHR so med drugimi nominiranci za letošnjo Nobelovo nagrado za mir, poleg njih so na seznamu še Evropsko sodišče za človekove pravice iz Strasbourga, žvižgač Edward Snowden, Visoki urad združenih narodov za begunce (UNHCR), kongoški zdravnik Denis Mukwege in kurdski pešmerge, ki so v Iraku odigrali pomembno vlogo v boju proti Islamski državi.

Skrajni rok za nominacije je bil v sredo; norveški odbor te nagrade mora zdaj uradno registrirati vse nominacije, prav tako imajo pravico do konca februarja dodati še svoje predloge.

»Lahko potrdim, da je Trump res nominiran,« je norveškemu internetnemu časopisu Nettavisen povedal direktor mirovnega inštituta iz Osla Henrik Urdal. Kdo je nominiral Donalda Trumpa, še ni znano.

Donald Trump, Melania Trump Saj ni res, pa je Svet Donald Kimu: "Moj je večji od tvojega. In dela!"

Lani je Nobelovo nagrado za mir dobila Mednarodna kampanja za ustavitev jedrskega oboroževanja (Ican), ki povezuje 450 različnih mirovnih skupin, ki se zavzemajo za popolno prepoved jedrskega orožja.

Melania Trump Magazin Po seks škandalu: Tako naj bi Melania kaznovala moža

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.