Svet
1258 ogledov

Trump obrnil ploščo. Včeraj zabeležili največ okužb v enem dnevu doslej.

Donald Trump Epa
Nima težav z nošenjem maske, sam sebe spominja na samotnega jezdeca.

Predsednik ZDA Donald Trump je dolgo nasprotoval nošenju mask in se celo norčeval iz ljudi, ki so jih na javnih mestih nosili. Prav tako je nasprotoval predlogom, da bi morale biti maske v zaprtih prostorih obvezne. Napovedal je tudi, da bo virus covid-19 kmalu izginil.

A ZDA so včeraj zabeležile nov rekord – kar 52 tisoč novih primerov obolelih s covidom-19. Zvečer je Trump gostoval v eni izmed svojih priljubljenih oddaj na televizijski mreži Fox in dejal, da podpira nošenje zaščitnih mask. "V primeru, da je v zaprtem prostoru veliko ljudi, bi jo zagotovo nosil. Ljudje so me že videli z masko," je dodal.

Samotni jezdec | Avtor: Profimedia Profimedia
Povedal je, da z masko nima težav in da mu celo všeč, kako izgleda z masko. "Podoben sem samotnemu jezdecu," se je pošalil.

V ZDA so sicer do današnjega dne potrdili že 2,7 milijonov primerov okužb s covidom-19 in več kot 128 tisoč smrti, kar je največ na svetu.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.