Svet
16 ogledov

Trump vse navedbe zanika

Donald Trump EPA
Donald Trump je obveščevalne službe obtožil, da so "mogoče" v javnost dale sporne podatke. Tokratna tiskovna konferenca je bila njegova prva po šestih mesecih.

Donald Trump se je odzval na objavo informacij, ki naj bi jih ameriški obveščevalci dobili od nekdanjega britanskega agenta tajne službe MI-6. Informacije je objavil Buzzfeed, med drugimi pa je o tem poročala tudi CNN. Informacije, ki jih po pisanju Buzzfeeda ni mogoče preveriti, pravijo, da so Rusi Trumpa med obiskom Moskve posneli v hotelski sobi s prostitutkami. 

Trump je dejal, da je dokument poln zavajajočih informacij in da so ga v javnost mogoče dale ameriške obveščevalne agencije. Dejal je, da gre za "lažne novice". Objavo je označil za sovražno, poleg tega pa povsem lažno. Zanikal je, da bi imel posojila, dolgove ali posle v Rusiji. 

CNN je označil za medij, ki širi lažne novice in njihovemu novinarju ni dovolil zastaviti vprašanja. Obtožbe je zavrnil tudi s trditvijo, da ga vsi poznajo kot človeka, ki se boji bacilov in česa takega potemtakem ne bi počel.

Napovedal pa je, da bodo odnosi med Rusijo in ZDA boljši, ko bo predsednik. "Rusija bo imela veliko več spoštovanja do naše države, ko bom predsednik," je dejal Trump. Do ruskega predsednika Vladimirja Putina naj bi bile še ostrejši od Clintonove 

Napovedal je, da bo na čelo obveščevalnih agencij postavil "izjemne ljudi", ki bodo v 90 dneh pripravili načrt za zaščito pred hekerji. Tokrat je namreč prvič doslej dovolil možnost, da so Rusi res vdrli v računalnike demokratov, pri čemer je odgovornost preložil tudi na slednje, ki se niso dovolj dobro zavarovali. 

Na tiskovni konferenci je med drugim vnovič obljubil, da bo zgradil zid na meji z Mehiko. Poudaril je, da bo Mehika Ameriki povrnila stroške izgradnje zidu. Napovedal je ukinitev Obamacare in vzpostavitev nove rešitve za zdravstvo. Poleg tega pa naj bi poskrbel za ustvarjanje novih delovnih mest. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.