Svet
1910 ogledov

Trump z novim kupom bizarnih tvitov

donald trump
1/7
EPA
Bela hiša je morala odgovarjati na vprašanja novinarjev, ali je z Donaldom Trumpom še vedno vse v redu.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Huckabee Sanders je zatrdila, da je predsednik ZDA osredotočen na resno grožnjo Severne Koreje, ko je morala odgovarjati na vprašanja, ali je z Donaldom Trumpom še vedno vse v redu po vrsti jutranjih nenavadnih tvitov o muslimanih in medijih.

Trump se je najprej oglasil pri prijateljih v jutranji oddaji televizije Fox News "Fox & Friends" in se pohvalil z zaslugami o gospodarskem napredku ZDA, nato pa je preposlal tvit skrajne britanske desničarke Jayde Fransen z video posnetki, ki naj bi prikazovali, kakšne grozote vse počnejo muslimani. Na enem od posnetkov je napad na mladoletnega invalida na Nizozemskem, ki pa ga je v resnici izvedel domači Nizozemec, ki nima nobene zveze z muslimani.

Donald Trump | Avtor: EPA EPA
Na Trumpovo početje se je med drugimi odzval nekdanji podpornik in nekdanji voditelj televizije CNN Pierce Morgan in Trumpa vprašal, kaj hudiča pošilja naprej kup nepreverjenih video posnetkov odurnih rasističnih skrajnih britanskih desničarjev. "Prosim, ustavi to norost," je tvitnil Morgan. Fransenova je namestnica voditelja skrajne desničarske stranke Britanija prva in znana po nadlegovanju muslimanov v Veliki Britaniji. Pred kratkim so jo zaradi tega celo aretirali.

Donald Trump Dvoboj Svet Na CNN so z enim tvitom utišali predsednika Trumpa

Trumpa je razburila ali navdušila novica, da je televizija NBC odpustila znanega voditelja Matta Lauerja zaradi spolnega nadlegovanja in je pozval, naj odpustijo tudi šefe NBC ter podjetja Comcast, ker širijo lažne novice. Pozval je tudi k bojkotu televizije CNN in k preiskavi "nerazjasnjene skrivnosti" okrog voditelja MSNBC Joa Scarborougha.

Melania Trump, Donald Trump | Avtor: Profimedia Profimedia
Leta 2001 so v floridski pisarni takrat zveznega republikanskega kongresnika Scarborougha našli mrtvo 28-letno pripravnico. Policijska preiskava ni odkrila nič sumljivega, mrliški oglednik pa je potrdil, da je imela težave s srcem, zaradi česar je omedlela in pri padcu z glavo nesrečno udarila ob rob mize ter umrla. Reden Trumpov kritik Scarborough se je na tvit odzval s svojim tvitom, v katerem meni, da gre Trumpu na slabše.

V oddaji Morning Joe je potem Scarborough ugibal, da gre predsedniku na slabše, ker se obeta novo udarno razkritje v povezavi s preiskavo ruskega vpletanja v ameriške volitve. Menda nekaj v zvezi z nekdanjim svetovalcem za nacionalno varnost Michaelom Flynnom, čigar odvetniki so prenehali sodelovati s Trumpovimi in naj bi se z uradom posebnega tožilca Roberta Muellerja dogovarjali o sodelovanju Flynna v zameno za nižjo kazen zanj ali njegovega sina. Flynna preganjajo zaradi neprijavljenega lobiranja za Rusijo in Turčijo.

Donald Trump Prestižni naziv Svet Trump trdi, da je zavrnil enega najbolj prestižnih nazivov

Ameriški levi mediji medtem opozarjajo na objave ruskega spletnega propagandista Konstantina Rikova, ki se na Facebooku hvali, kako so pomagali izvoliti predsednika Trumpa. Trdi, da ga je za kandidaturo pomagal novačiti že leta 2012 in nato si je skupaj z ostalimi prizadeval, da zmaga na volitvah 2016. Ameriški obveščevalci trdijo, da je Moskva pomagala Trumpu s širjenjem dezinformacij o njegovi nasprotnici Hillary Clinton in objavami ukradenih informacij na spletni strani WikiLeaks.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.