Svet
3191 ogledov

Trump trdi, da je zavrnil enega najbolj prestižnih nazivov

Donald Trump
Donald Trump pravi, da je zavrnil naziv osebnosti leta. Pri reviji Time pa pravijo nekoliko drugače ...

Ameriški predsednik Donald Trump je zatrdil, da se je odpovedal nazivu osebnosti leta revije Time, potem ko je izvedel, da ga bo "verjetno" prejel tudi letos.

"Iz revije Time so klicali, da bi mi povedali, da bom 'verjetno' imenovan za osebnost leta tako kot lani, vendar bi moral pristati na intervju in obsežno fotografiranje," je Trump zapisal na Twitterju. "Dejal sem, da 'verjetno' ni dovolj, in se nazivu odpovedal. Vseeno hvala!" je dodal.

donald trump Magazin Razlika med Trumpom in petimi drugimi predsedniki v eni fotografiji

Iz revije so odgovorili, da si Trump narobe predstavlja, kako izbirajo osebnost leta. Dodali so, da ne komentirajo svojega izbora do objave, ki bo 6. decembra.

Time je Trumpa za osebnost leta 2016 razglasil zaradi njegovega vpliva na ameriško družbo, še preden je po presenetljivi zmagi na lanskih volitvah prevzel predsedniški položaj.

Naziv osebnost leta ni nujno časten - revija ga podeli osebi, ki je najbolj zaznamovala novice v preteklem letu. Leta 1938 ga je na primer prejel nacistični diktator Adolf Hitler, sovjetski voditelj Stalin pa dvakrat, leta 1939 in 1942.

Juli Briskman Odpuščena Svet Zaradi sredinca ob službo

Trump je sicer v preteklosti že hlepel po tem nazivu. Leta 2015 je vztrajal, da bi ga moral prejeti on in ne nemška kanclerka Angela Merkel.

"Sem vam rekel, da me revija Time ne bi nikoli izbrala za osebnost leta, čeprav sem bil velik favorit. Izbrali so osebo, ki uničuje Nemčijo," je tvitnil decembra 2015.

Time je junija zahteval od Trumpa, naj umakne več ponarejenih naslovnic revije, na katerih je bila njegova slika in ki so bile razstavljene na njegovih igriščih za golf, poroča STA.

Razlog za zid proti mehiškim prebežnikom našel v napadu na mošejo

Trump sicer vsak dan poskrbi za kakšen nov "čuden" izliv misli. Včeraj je ob smrtonosnem napadu v Egiptu, v katerem je umrlo prek 300 ljudi, v tvitu izrazil sočutje z Egipčani in v dejanju teroristov videl dokaz, zakaj je potrebno zgraditi zid na meji z Mehiko. 

Mreža CNN pa je objavila, da je Trump od nastopa mandata januarja letos že 80-krat obiskal svoje posestvo na Floridi, pri čemer se često hvali, kako na njem igra golf. Trump je v kampanji za predsednika države zelo ostro kritiziral predhodnika Baracka Obama, češ da je veliko na počitnicah, kjer zapravlja čas z golfom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.