Šport
1350 ogledov

Slovenka na obisk k Donaldu Trumpu

živa dvoršak Stanko Gruden/STA
Slovenska strelca je prejela vabilo na tradicionalni sprejem v Belo hišo.

Živa Dvoršak je po avgustovski operaciji zapestja že v polnem trenažnem procesu in se pripravlja za novo sezono, njena nekdanja univerza West Wirginia pa jo je povabila, da se v petek v Beli hiši udeleži tradicionalnega sprejema pri predsedniku ZDA Donaldu Trumpu.

Dvoršakovo, ki je julija diplomirala iz finančne matematike, je povabilo njene nekdanje univerze pred dnevi prijetno presenetilo in ga je navkljub časovni naglici tudi sprejela. Bolj kot samega protokolarnega dogodka se veseli snidenja s svojimi nekdanji kolegi in prijatelji z najbolj uspešne univerzitetne strelske ekipe na ameriških tleh - nekdanja univerza 26-letne Ljubljančanke je doslej osvojila že 19. naslov v NCAA in je nepremagljiva od leta 2013, druga najbolj uspešna univerza je Alaska z desetimi naslovi - ter obiska najbolj zanimivih turističnih krajev v ameriški prestolnici.

"Po mojem odhodu iz ZDA sem zadržala stike s svojimi nekdanjimi strelskimi kolegi. Predvsem intenzivni so s trenerjem Jonom Hammondom in olimpijsko prvakinjo Ginny Thrasher, ki sta me letos poleti tudi obiskala v Sloveniji, skupaj pa smo nato opravili tudi nekaj treningov. Veselim se ponovnega obiska ZDA, zavoljo jesenskih počitnic je resda odpadel moj odhod na sedež univerze v Morgantown, tako da bo obisk bolj kratke narave in bom kmalu ponovno v domovini," je dejala  olimpijka, ki je krstni nastop na poletnih OI doživela v Londonu 2012.

Rehabilitacija uspešna, vse skrbi odveč

Nosilka bronaste kolajne z evropskega prvenstva z zračno puško v Odenseju 2013 in še trikratna finalistka evropskih prvenstev (Vierumäki 2012, Moskva 2015 in Györ 2016) je že v polnem pripravljalnem procesu za sezono 2018. Zanjo bo največji izziv nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v južnokorejskem Changwonu, kjer se bodo že delile prve kvote za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Februarja jo čaka nastop na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v madžarskem Györu, v naslednjih mesecih pa še preizkušnje za svetovni pokal.

"V prihodnji sezoni je koledar tekmovanj močno strnjen. Sezona se bo začela v prvi polovici marca v mehiški Guadalajari, v drugi polovici aprila in v maju pa so na sporedu kar tri tekme za svetovni pokal v Changwonu, ameriškem Fort Benningu in nemškem Münchnu. Zavoljo tega bo pri izbiri tekem treba biti zelo pazljiv," je dejala Dvoršakova, ki po dvomesečnem okrevanju ne čuti nobenih posledic po operaciji zapestja. "Z zračno puško nimam nobenih težav. Vadba je povsem normalna in poteka brez bolečin, medtem ko z malokalibrsko puško doslej še nisem vadila, a zavoljo dobre rehabilitacije ne pričakujem nobenih težav," je na koncu pristavila Dvoršakova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.