Svet
1810 ogledov

Trumpu deaktivirali Twitter račun

donald trump Profimedias
Predsednikov uporabniški profil je bil nedosegljiv.

Nenavadno dogajanje, povezano s Twitter računom Donalda Trumpa, je hitro vzbudilo pozornost. Ko so v četrtek uporabniki družbenega omrežja opazili, da Trumpov profil ni več dostopen - izpisalo se je, da stran ne obstaja -, so se hitro pojavila ugibanja glede tega, kaj se dogaja. 

Nekateri so menili, da je Trump sam zaprl svoj profil, medtem ko so bili drugi prepričani, da je žrtev hekerja. V resnici pa se je izkazalo, da za vsem stoji zaposleni v podjetju Twitter, piše Guardian. 

vdova Svet Namesto da bi izrekel sožalje, je Trump vdovi ubitega vojaka rekel tole

Podjetje je sprva 11-minutno odsotnost Trumpa z njemu tako ljubega družbenega omrežja pripisalo človeški napaki, nato pa so priznali, da je šlo za več kot napako. "Izkazalo se je, da je to storil zaposleni iz oddelka pomoč uporabnikom, ki je bil zadnji dan v službi. Temeljit notranji nadzor poteka," so zapisali v izjavi.

Trump ima več kot 40 milijonov sledilcev na Twitterju. "Kot bi bil lastnik časopisa, a brez izgube," je o Twitterju dejal pred petimi leti. Njegov zvesti uporabnik je še danes, kljub napovedi novembra lani, da bo po zaprisegi zelo zadržano uporabljal družbena omrežja. 

Trump je v svojem odzivu zapisal, da se njegove besede širijo in imajo vpliv. 

Donald Trump Portoriko Trump Portoričanom Svet Trump Portoriku: "To ni prava katastrofa"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Tine123 13:19 03.november 2017.

    Tisti, ki je to storil, si zasluži nobelovo nagrado za mir.

Sorodne novice