Svet
3223 ogledov

Trump po desetih dneh odstavil komunikacijskega direktorja Scaramuccija

donald trump EPA
Novega direktorja komunikacij Trump odpustil po desetih dneh.

Donald Trump se je odločil, da bo odstavil Anthonyja Scaramuccija s položaja komunikacijskega direktorja Bele hiše, je poročal New York Times, kasneje pa je prišla še uradna potrditev novice. 

Anthony Scaramucci | Avtor: EPA EPA
Bogati newyorški finančnik je v belo hišo prišel šele pred desetimi dnevi, zaradi njegovega imenovanja pa je odšel tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer in Reince Priebus, vodja kabineta, ki ga je Trump odstavil v petek. Danes popoldan naj bi predstavil svojo ekipo. 

Donald Trump Spor s Trumpom Svet Odstopil eden najbolj prepoznavnih obrazov Bele hiše

Scaramucci (položaj komunikacijskega direktorja je maja z odstopom izpraznil Mike Dubke)  naj bi se hvalil, da odgovarja neposredno predsedniku in ne vodji kabineta Johnu F. Kellyju, ki je položaj prevzel šele danes, zato je menda Kelly zahteval, da odide. Na sestanku osebja danes zjutraj naj bi Kelly jasno povedal, da je on glavni, je poročal New York Times. 

Ali bo Scaramucci ostal na drugem položaju v Beli hiši ali bo odšel, še ni jasno, v izjavi pa so zapisali, da je želel novemu šefu kabineta dati možnost, da sam sestavi svojo ekipo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.