Svet
2773 ogledov

Trump Portoriku: "To ni prava katastrofa"

Donald Trump Portoriko Epa
Ameriški predsednik je dejal, da mora biti Portoriko "ponosen" na število smrtnih žrtev.

Štirinajst dni po tem, ko je otok razdejal orkan Maria, je ameriški predsednik Donald Trump obiskal prizadeto območje. Dejal je, da bi morali biti "zelo ponosni" na število smrtnih žrtev - v Portoriku je umrlo 16 ljudi -, ki ga je primerjal z več tisoč mrtvimi v orkanu Katrina, ki je leta 2005 prizadel New Orleans. "Šestnajst proti več tisoč mrtvim. Lahko ste zelo ponosni. Vsi za to mizo in vsi, ki gledate, ste lahko zelo ponosni na to, kar se je zgodilo v Porotoriku." 

Obregnil se je tudi ob stroške odprave posledic. Portoričanom je dejal, da so zanje porabili veliko denarja, kar se že pozna v proračunu ZDA. "Ampak to je v redu," je pristavil. Domačinom je na licu mesta ponudil pomoč tako, da je v množico vrgel več zavitkov papirnatih brisač. 

Portoriko La Perla Svet Naselje, kjer so posneli Despacito, po orkanu Maria

S svojim delom je zadovoljen

Trump meni, da je njegova administracija opravila odlično delo v skoraj nemogočih razmerah v Portoriku. Nanj se je namreč vsul plaz kritik zaradi počasnega in nezadostnega odziva. Za to je okrivil medije, ker pristransko poročajo. Novinarje je večkrat opozoril, da je otok "obdan z vodo" in je zato težko dostopen. 

Velik del otoka je še vedno brez elektrike. Primanjkuje hrane in vode. Uničen je velik del otoške infrastrukture. Trump je napovedal, da bodo morali sprejeti pomembne odločitve glede stroškov obnavljanja. 

orkan Maria Portoriko Svet "Če bi ostal v hiši, bi bil mrtev"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • supreme 15:21 04.oktober 2017.

    Tega bi pa z veseljem okol kepe dvakrat do trikrat

  • maresem 11:03 04.oktober 2017.

    Kreten debilni.... še kura ima večji IQ od njega.

  • Avatar Leon
    Leon 09:38 04.oktober 2017.

    UN KIM TRUMP..................idiot !