Vizita za živali > Novice
2129 ogledov

Trump bo preklical ukrep Obame

Preklic prepovedi iz leta 2014.

Trumpova administracija namerava preprečiti prepoved uvoza slonovih glav kot trofej v ZDA. Čeprav sloni veljajo za ogrožene živali, namerava predsednik Donald Trump preklicati prepoved administracije Baracka Obame, je za ameriško televizijo ABC potrdila ameriška Služba za ribe in divje živali. 

Zakon o ogroženih živali v ZDA sicer dovoljuje izdajo dovoljenja za uvoz teh trofej, če obstajajo dokazi, da lov dejansko koristi ohranitvi te vrste. Eden od uradnikov Službe za ribe in divje živali je dejal, da so iz Zimbabveja in Zambije že dobili podatek o podpori preklica prepovedi. 

Vlada ukrepa še ni uradno napovedala, čeprav so njeno namero že objavili na forumu o divjih živalih, ki se je odvijal v Južni Afriki in po tem, ko je Safari Club International vložila tožbo za blokado prepovedi leta 2014. 

Po zadnjih podatkih je slonja populacija v Afriki v samo sedmih letih, med letoma 2007 in 2014, upadla za 30 odstotkov. Med najbolj prizadetimi je sicer Tanzanija, kjer se je število slonov zmanjšalo za 60 odstotkov.

Od leta 2001 je število slonov v Zimbabveju upadlo za šest odstotkov, V Zambiji pa na bi število slonov upadlo z 200.000 leta 1972 na okoli 21.000 leta 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.