Svet
11 ogledov

Trupla odvrgli kar pred bolnišnico

Pogrebni delavci, siti neizplačevanja dodatka za večjo rizičnost dela, trupla žrtev ebole kar tako odvrgli.

Pogrebnim delavcem v Sierri Leone, kjer je izbruh ebole terjal več kot 1.200 smrtnih žrtev, je prekipelo. Svoje nezadovoljstvo so pokazali tako, da so več trupel odvrgli kar v eni od bolnišnic v mestu Kenema. Eno truplo so pustili pred vrati direktorja bolnišnice, dve kar pred vhodnimi vrati, poroča BBC.

Delavce, ki so si tak način protesta izbrali ker za oktober in november niso dobili izplačanega dodatka zaradi bolj rizičnega dela s pacienti, ki so bili okuženi z ebolo, so odpustili. Kot so sporočile oblasti, zaradi "zelo, zelo nehumanega odnosa".

Posmrtne ostanke so pospravili, pogrebni delavci pa še naprej stavkajo. Nihče pa ne ve, kam je šel denar, ki  je bil namenjen za te dodatke in ga je odobrila vlada.

Postopanje delavcev pa je še toliko bolj zaskrbljujoče, ker je virus ebole nevaren in prisoten v telesu tudi še po smrti.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:35 28.november 2014.

    male ljudi se vedno izžema pa goljufa....ko pa hoče mali človek eno izmed redkih sredstev uporabt ki jim sploh omogoča to da so slišani...se jih pa zatira. posledica ali vzrok. treba je obsodt vzrok, pol šele posledico.