Svet
459 ogledov

Tudi na hrvaškem nov dnevni rekord okužb

covid-19 koronavirus cepivo Profimedia
Poleg rekordnega števila novih okužb na hrvaškem tudi deset novih smrti zaradi covida-19.

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah ob opravljenih 6696 testih potrdili 793 okužb z novim koronavirusom, kar je najvišje dnevno število na novo okuženih po sredi, ko je bilo 748 novih primerov. Zaradi covida-19 je umrlo deset bolnikov, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Na Hrvaškem so od začetka tedna zabeležili 2094 na novo okuženih z novim koronavirusom, zaradi covida-19 pa je v tem času umrlo 20 ljudi. Glede na dnevna poročila lokalnih štabov civilne zaščite je bilo v zadnjih 24 urah največ na novo okuženih znova v Zagrebu - 211. V karlovški županiji je bilo 56 novih okužb. Iz primorsko-goranske županije so poročali o 12 novih primerih, iz istrske pa o sedmih.

Smrtnost v zagrebški bolnišnici 10-odstotna

Vodja zagrebške klinike za infekcijske bolezni Alemka Markotić je v sredinem pogovoru za regionalno televizijo N1 potrdila, da je smrtnost med bolniki s covidom-19, ki jih sprejmejo na zdravljenje v kliniko, deset odstotkov.

Potem ko je hrvaški štab civilne zaščite v sredo uveljavil ostrejše epidemiološke ukrepe za obratovanje gostinskih lokalov, so gostinci ogorčeni. Za danes je nacionalno združenje gostincev sklicalo izredno novinarsko konferenco v Zagrebu. Obenem je del sezonskih podjetnikov in obrtnikov danes za eno uro protestno zaprl svoje poslovne prostore v središču Zagreba.

covid-19 UKC Slovenija Zdaj tudi uradno, najvišje število potrjenih okužb doslej

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.