Slovenija
21221 ogledov

Zdaj tudi uradno, najvišje število potrjenih okužb doslej

covid-19 UKC UKC LJ
Po tem, ko se je v torek število potrjenih okužb prvič povzpelo nad 700, je v sredo še dodatno naraslo.

V sredo je bilo potrjenih 745 novih okužb s koronavirusom, kažejo podatki sledilnika covid-19. Opravljenih je bilo 5287 testov, kar pomeni, da delež pozitivnih znaša 14,09 odstotka. Gre za najvišje dnevno število potrjenih testov od začetka testiranja pri nas, prav tako je bilo opravljenih največ testov do zdaj. 

Prejšnjo sredo je bilo pri nas potrjenih 389 okužb, včerajšnja številka torej pomeni 92-odstoten prirast. V Sloveniji je bilo tako potrjenih že 10.683 primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2. Trenutno je aktivnih 4818 primerov okužb.

Štirinajstdnevna incidenca je porasla za 13,4 odstotka in trenutno znaša 230, kar je krepko nad 140, kot je postavljena meja za ukrepe iz rdeče faze.  

V bolnišnicah se zdravi 221 ljudi, kar je 11 več kot dan pred tem. Dvajset so jih iz bolnišnic odpustili. Na intenzivni negi je 40 ljudi, kar je 5 več kot dan pred tem. Ena oseba je umrla. Načrt ukrepov za 2. val covida-19 predvideva aktivacijo rdeče faze ukrepov, ko incidenca preseže 140 (pogoje je že izpolnjen) in ko je v bolnišnicah več kot 250 ljudi (pogoj še ni izpolnjen) ter je na oddelkih intenzivne nege več kot 50 bolnikov (pogoj še ni izpolnjen). Pri rasti, kot smo ji priča zdaj, bomo te pogoje izpolnili v nedeljo.

policija nadzor koronavirus Slovenija Prepoved gibanja med regijami, rdeči še dve dodatni regiji?

Znani so podatki o novih okužbah v občinah. Največ novih primerov je bilo odkritih v Ljubljani, in sicer 119. Število aktivnih okužb v Ljubljani trenutno znaša 797. V Kranju je bilo potrjenih 34 novih okužb, v Domžalah 25, v Mariboru ena manj, v Novem mestu 21, v Škofji Loki 20. Na Jesenicah imajo 18 novih okužb, v Velenju 16, Sevnici 14, Celju, Radovljici in Krškem 13.

Enajst novih okužb je bilo potrjenih v Kamniku, po deset v Šentjurju in Rogaški Slatini. V treh občinah imajo po devet novih okužb, in sicer v Litiji, na Ptuji in v občini Hoče - Slivnica. Devet okužb je tudi v kategoriji Tujina. Osem okužb so potrdili v Ivančni Gorici in Ravnah na Koroškem, po sedem pa v Grosupljem, Vrhniki, Šentjerneju, Slovenj Gradcu, Medvodah, Trebnjem, Vojniku in Kranjski Gori. 

Občine z najmanj petimi novimi okužbami so še Murska Sobota, Trbovlje, Zagorje ob Savi, Žalec, Sodražica (6) in Škofljica, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Ajdovščina, Logatec, Laško, Mengeš, Gorenja vas - Poljane, Idrija, Koper, Črnomelj, Ig, Ribnica, Šmarje pri Jelšah, Mozirje, Črenšovci in Metlika (5). 

Starostna struktura okuženih je podobna kot v zadnjem tednu. Največ okužb je bilo potrjenih v starostni skupini od 35 do 44 let (161), sledi skupina od 45 do 54 let (150 okužb) ter skupina od 25 do 34 let (124). Več kot sto okužb je bilo potrjenih tudi med starimi od 15 do 24 let, in sicer 105. 

Od petka dalje novi ukrepi

Vlada je zaradi drastičnega skoka okužb že sprejela nove ukrepe. Od ponedeljka dalje bo tako pouk za učence od 6. razreda dalje, srednje šole in fakultete potekal na daljavo. V sedmih rdeče obarvanih regijah bo od petka dalje uvedena obvezna uporaba mask tudi na prostem, omejeno bo gibanje med regijami, omejili bodo nekatere aktivnosti in dejavnosti. Podrobnosti predstavlja vlada danes.

Dijaki Slovenija Starši, pozor: Janša je sinoči naredil napako, ko je govoril o šolanju od doma

dezurni@zurnal24.si

 
 
Komentarjev 9
 • Avatar ovca
  ovca 11:38 15.oktober 2020.

  Za belosučne debi*le, za jajca, za MS, skipija, majozmajo in podobne bedake - odprite si link (če seveda znate) in poslušajte. Za tolmačenje, da boste razumeli, kaj pravijo nemški zdravniki, pa se obrnite na strokovnjake (ki so za takšne, kot ...prikaži več ste vi) iz naslednjih ustanov: umobolni*ca Ljubljana, Idrija, Vojnik, Begunje (katera vam je pač bližje). https://www.youtube.com/watch?v=s8Lm8PJHS4k&feature=youtu.be

 • Ender3 11:24 15.oktober 2020.

  Učinek ukrepov vlade bo premosorazmeren njenemu zaupanju. Ničen !

 • Avatar MS
  MS 11:15 15.oktober 2020.

  Kaj pravijo Potrč, Ribičeva, Werner?