Svet
22224 ogledov

Turist umrl v Rovinju, jedel je kebab

kebab Žurnal24 main
Pri obdukciji je prišlo do preobrata.

83-letni britanski turist Allan Brown se je septembra lani zadušil, potem ko je na počitnikovanju na Hrvaškem jedel piščančji kebab, piše Metro. Obrok je pojedel po celodnevnem razgledovanju Rovinja in okolice skupaj s svojo soprogo Jean.

Pred smrtjo naj bi se potožil svoji ženi, da se mu zdi piščančje meso, s katerim so mu postregli v Hotelu Istra, nekoliko žilavo in da se mu je del mesa zataknil v grlu.

Hrvaški zdravniki so po smrti moškega povedali, da je umrl zaradi krvnega strdka, medtem ko patologinja Meleri Morgan trdi, da je smrt povezana s koščkom mesa, ki se mu je zataknil v grlu in zaradi katerega naj bi se zadušil.

Brown je med obrokom nenadoma vstal in se napotil na stranišče, od koder je njegova žena slišala zvok padca. "Gospa Brown je odšla k njemu in videla, da ima polno grlo in da močno zavija z očmi," je preiskovalcem primera v Walesu povedal patolog Graeme Hughes.

Nesrečnemu Britancu je umetno dihanje dajal nekdanji vojak, ki je bil v isti restavraciji. Pomoči zanj ni bilo več.

32-letnik na drogah Svet V slovenskem kombiju našli skoraj 600 kilogramov pokvarjenega kebaba

Hrvaški zdravniki so kot vzrok smrti navedli trombozo, obdukcije niso naredili. To so naredili po smrti na britanskem otoku. Patologinja Morganova je povedala, da je v zgornjem predelu Brownovega sapnika našla sivo stvar, ki je vsebovala maščobo.

"Bila je živalskega izvora, kar bi pojasnilo zgodbo o piščančjem kebabu." Patologinja vendarle ne more z gotovostjo določiti vzrok smrti, meni, da je lahko umrl tudi zaradi srčne aritmije. "Vsekakor pa obstaja možnost, da je umrl zaradi zadušitve."

Laboratorij Poljsko meso Slovenija Koliko spornega mesa je končalo na naših krožnikih?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 07:37 21.marec 2019.

    spet brezvezna novica

  • Pepe007 13:49 20.marec 2019.

    Če se odrasel človek zaduši z hrano, potem je verjetno samo preveč požrešen, da bi hrano dovolj prežvečil s svojimi zobmi, ali pa jo izpljunil, ker je zaradi neprimernih zob ali strukture hrane ne more prežvečiti. Ni to majhen otrok, ...prikaži več kjer je dejansko nevarnost, da pogoltne prevelik kos.

  • david87 13:11 20.marec 2019.

    Hrvati.