Svet
17035 ogledov

Ubil se je, ker hčerke pristojni niso resno jemali

Hrvaška policija. Hrvoje Jelavić / Pixsell
Moški storil samomor, ker nihče ni resno jemal hčerkinega primera.

Na plaži Kaštelet v Splitu se je v torek popoldne odvijala prava drama. Okoli pol šestih popoldne je moški poklical dežurno številko policije in dejal: "Halo, imam bombo. Izvlekel sem varovalo. Evakuirajte ljudi, da ne bo kdo poškodovan." 

Policija je izpraznila plažo in več kot dve uri poskušala prepričati moškega, da težavo rešijo na miren način. Na kraj je prišla tudi njegova žena, a so bili vsi poskusi za miren razplet neuspešni. 

Sprva vzrok za samomor ni bil znan. Kot piše Index.hr, naj bi se za takšno dejanje odločil zaradi nezadovoljstva s hrvaškim pravosodnim sistemom. "Slišala sem samo to, da vpije, kako je nezadovoljen z državo," je povedala ena od prič. 

Leta 2009 je podal prijavo zaradi spolne zlorabe njegove takrat mladoletne hčerke. Dejanje naj bi storil njegov znanec, profesor iz Splita. Hčerko naj bi odpeljal na kopanje in jo po tem odpeljal v šotor, kjer naj bi prišlo do zlorabe. 

Ker ni bilo dokazov, dlje od prijave ni prišlo. Nezadovoljen z odločitvijo pristojnih organov je takrat pred hišo moškega, ki ga je obtožil zlorabe hčerke, s sekiro v rokah grozil, da ga bo ubil. Zaradi grožnje je bil nepravnomočno obsojen na štiri mesece zapora. "Moj primer je sodišče hitro zaključilo, v primeru profesorja, kjer je žrtev moja hči, pa se zadeve ne premikajo," je po obsodbi leta 2012 dejal za Slobodno Dalmacijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 15:47 11.oktober 2017.

    Zajeban na vratih ti piše Fr, profesorju pa Dr isto sranje kot v Sloveniji na žalost.