Svet
4165 ogledov

Ubil sošolca, da bi preložili test

pisanje pismo test kontrolka
Med zaslišanjem je 16-letni fant priznal grozljivo dejanje.

Indijska policija je aretirala najstnika, ki je prerezal vrat sedemletnemu učencu, s čimer je poskušal preložiti šolski test. 16-letnik je obtožen, da je septembra na zasebni šoli blizu Delhija ubil mlajšega sošolca, da bi dosegel preložitev testa in govorilnih ur.

Policija je v zvezi z umorom sprva aretirala sprevodnika na avtobusu, za katerega so sumili, da je dečka ubil, ker naj bi se uprl spolnemu napadu. Preiskovalci so nato pridobili trdne dokaze proti najstniku s slabimi ocenami, čigar motiv je bil preložitev testa in govorilnih ur.

"Med zaslišanjem je priznal, da je želel zapreti šolo, da bi preložili test in govorilne ure," je povedal predstavnik preiskovalnega urada R.K. Gaur. Osumljenec bo na sojenje počakal v priporu za mladoletnike.

Gaur je še povedal, da bo sprevodnik na avtobusu ostal v priporu, dokler sodišče ne bo ugotovilo, da ni storil nobenega kaznivega dejanja.

O zločinu so poročali vsi pomembnejši mediji v državi, mnogi starši pa so se začeli spraševati o varnosti v šolah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.