Svet
3779 ogledov

Ubiti novinar, milijon za informacije

Jan Kuciak Aktuality.sk
Neznanci so ga ubili skupaj z njegovo partnerko.

Slovaškega raziskovalnega novinarja Jana Kučiaka ki je poročal o davčnih utajah poslovnežev, povezanih s slovaško vladajočo stranko, je bil v svoji hiši najden mrtev, poročajo slovaški mediji, ki se sklicujejo na ministrstvo za notranje zadeve. Morilec je pokončal tudi novinarjevo partnerko, oba sta bila ustreljena; novinar v prsa, njegova partnerka pa v glavo.

27-letni novinar informativnega portala Aktuality.sk je bil za vikend skupaj s svojo partnerko v družinski hiši v mestu Velka Maca, 65 kilometrov vzhodno od Bratislave. Ker je bil dlje časa nedosegljiv, so njegovi sorodniki poklicali policijo in prosili, da naj preveri, kaj se dogaja. Ministrstvo za notranje zadeve niti policija primera še ne komentirata.

Nož kri nasilje umor dokaz Svet Grozljiv razlog, zakaj sta zakonca uprizorila lastno smrt

Primer, ki sega do ministrstva

Zadnja zgodba ubitega novinarja je bila o sumljivih davčnih utajah, povezanih z luksuznim apartmajskim kompleksom v Bratislavi.

Ta primer je že v lanskem letu izzval proteste, na katerih so zahtevali odstop ministra za notranje zadeve Roberta Kalinaka zaradi njegovih povezav z nepremičninskim agentom Ladislavom Basternakom, ki je bil že zaslišan zaradi morebitnih davčnih utaj. Oba sta sicer kakršnkakoli nezakonita dejanja že zanikala.

Slovaški predsednik Andrej Kiska je odgovorne pozval k hitri in učinkoviti preiskavi primera, medtem ko je premier Robert Fico napovedal, da bo vlada izplačala milijon dolarjev tistemu, ki bo oblastem postregel z informacijami, ki bi pomagale najti odgovorne za umor.

Alexia Daval Razplet Svet Mesece je objokoval ženo, nato pa šok

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Albatroz 07:16 27.februar 2018.

    je že kaj odkril, tudi pri nas bi bilo enako če bi kdo kaj odkril.

  • logistika 19:36 26.februar 2018.

    V Sloveniji je plačilno sredstvo euro. Vaš naslov je zavajujoč. Lahko bi napisali tudi 100 milijonov nevemkaj.

  • Avatar čavez
    čavez 18:07 26.februar 2018.

    Kdor pride na oblast pride krast, v Sloveniji imamo to že od prvega dne osamosvojitve.