Svet
57083 ogledov

Učenec padel s pečine in umrl, drugi se je ob novici zgrudil in tudi umrl

Grška policija Epa
Mladeniča sta bila s sošolci na počitnicah v Grčiji, ko je udarila tragedija.

Na stotine izjemno travmatiziranih učencev se danes z grškega otoka Ios vrača domov na Irsko, ko so bili priča nenadni smrti dveh učencev v samo 24 urah.

Grčka policija je potrdila, da trenutno poteka preiskava dveh 18-letnih učencev, Andrewa O'Donnella in Maxa Walla. Policija domneva, da se je O'Donnell v zgodnjih urah vračal v hotel ob pečinah, ko je padel in se udaril v glavo, poroča portal DailyMail. Tiskovni predstavnik policije Konstantine Dimoglidou je včeraj dejal, da je učenec verjetno ubral napačno pot.

O'Donnellovo truplo so odkrili v nedeljo zjutraj, Wall pa se je ob novici o smrti njegovega prijatelja zgrudil zaradi šoka. Po poročanju lokalnih medijev naj bi mladenič imel težave s srcem. Najstnika sta bila skupaj s sošolci iz dublinskega kolidža St. Michael's na počitnicah, kjer so proslavljali konec srednješolskega izobraževanja.

Irski namestnik predsednika vlade Micheal Martin je novico o smrti dveh učencev označil za izjemno tragično in travmatično: "To je nočna mora vsakega starša in mnogi naši sinovi in hčere gredo v tujino po zaključku mature in izpitov. Veliko njunih prijateljev je na Iosu in zdaj preživljajo izjemno težke čase. Prosimo jih, naj v naslednjih dneh in v težkem času, ki je pred nami, skrbijo drug za drugega."

Tragična vrnitev domov

Več kot 80 učencev je sedaj na egejskem otoku, kjer je tudi na stotine drugih mladih irskih turistov, ki praznujejo konec šole. Vse zdaj čaka žalostna pot domov.

Ravnatelj šole Tim Kelleher je dejal, da mu je bilo sporočeno, da je na otoku 1000 študentov, ki praznujejo zaključek mature, od katerih jih je 90 s kolidža St. Michael. Dejal je še, da se je novica o smrtih hitro razširila med učenci, nakar so vsi izrazili željo, da gredo domov.

Ministrstvo za zunanje zadeve je medtem sporočilo, da bodo posmrtne ostanke Andrewa in Maxa pripeljali s Kiklandskega otoka v Atene danes ob 8. uri zjutraj, kjer bodo opravili obdukcijo in določili vzrok smrti. Nato bodo ostanke poslali svojcem umrlih.

Smrt dveh irskih učencev | Avtor: Profimedia Profimedia
Kaj se je zgodilo?

Andrew je izginil med vračanjem nazaj v namestitev po preživeti noči v Hori. Nazadnje so ga videli v soboto okoli 1.30 ure. Ob 21.00 so njegovi prijatelji obvestili policijo, da je pogrešan. Po obsežnem iskanju so njegovo truplo odkrili v nedeljo zjutraj okoli 10.30 ure v grapi v bližini pečin. Njegovo telo je kazalo znake padca, vendar za zdaj še ni jasno, ali je padel z višine.

Kmalu zatem se je pripetila še ena tragedija, ko se je Max Wall zgrudil med čakanjem na trajekt v otoškem pristanišču. Max je čakal, da se vrne v Atene, ko so ga v nedeljo okoli 14. ure našli nezavestnega. Reševalci so ga odpeljali v tamkajšnji zdravstveni dom, vendar so ga že ob prihodu razglasili za mrtvega. Max je tri leta prej uspešno prestal operacijo srca, poroča DailyMail.

Policisti so dejali, da za zdaj ni na voljo več informacij glede vzroka smrti. Eden izmed policistov je medtem dejal, da so priče povedale, da je Max postal izjemno vznemirjen, ko je izvedel novico o prijatelju. "Max se je zgrudil, ko je slišal, kaj se je zgodilo. Vsi pravijo, da je ta dogodek kot starogrška tragedija. Ves otok je v šoku," je še dodal.

Medtem svojci in bližnji prijatelji Maxa in Andrewa opisujejo kot izjemno pametna fanta in nadarjena nogometaša. "Imela sta svetlo prihodnost pred sabo," so še dejali. Iz šole so medtem sporočili, da so odprli žalno knjigo. Prav tako je vsem na voljo psihološka pomoč.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:29 04.julij 2023.

    Zato pa naše srednje šole noče nič več imeti z organizacijo maturantskih izletov.

  • Naklonsky 14:22 04.julij 2023.

    Žalostno.

  • Anja1956 13:51 04.julij 2023.

    Grčka ??? Izgleda, da doma govoriš po naše !?