Svet
3474 ogledov

Učitelj z lažno diplomo učil v osnovni šoli

Fizika
Do sedaj so odkrili že deset ponarejenih dokumentov.

"Lov" na ponarejene diplome v znanosti in izobraževanju na Hrvaškem dobiva nove razsežnosti - od začetka leta so odkrili deset že lažnih dokumentov. 

Šolska ministrica Blaženka Divjak je tokrat sporočila, da so odkrili ponarejeno diplomo iz fizike in tehnike, oseba z njo pa je od leta 2015 delala na eni od hrvaških osnovnih šol.  

V Centru za izobraževanje, izobraževanje in rehabilitacijo je bila kot voznik zaposlena tudi oseba s ponarejenim vozniškim dovoljenjem.

streljanje Izola Slovenija V izolski bolnišnici zdravnica s ponarejeno diplomo

Noben od naštetih po besedah ministrice ne dela več z mladimi, institucije, v katerih sta bili osebi zaposleni, pa sta obvestili pristojne organe, ki so sprožili nadaljnje postopke. 

Več primerov ponarejenih diplom

Hrvaški mediji so nedavno poročali, da je brez diplome kot učiteljica delala tudi zaposlena v Osnovni šoli Ivana zajca v Reki, več kot deset let pa je brez diplome zgodovino in sociologijo predavala tudi učiteljica na Gimnaziji Gospić. Lažno diplomo so odkrili tudi v Zadru, kjer je, prav tako na gimnaziji, učiteljica predavala zgodovino. 

Preverjanje diplom v osnovnih, srednjih in visokih šolah je pred dvema mesecema naročila šolska ministrica. "Še enkrat želimo poslati jasno sporočilo, da nameravamo narediti konec korupciji in očistiti sistem goljufov, ki rušijo dostojanstvo stroke in rušijo zaupanje v vse, ki svoje delo opravljajo pošteno in odgovorno," je zapisala Divjakova. 

Bolnišnica Slovenija Ker je imela slab ponaredek, odkrili še medicinsko sestro brez diplome

Nedavno smo poročali o primerih ponarejenih diplom tudi v Sloveniji. V Splošni bolnišnici Izola je pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. 

Po primeru v izolski bolnišnici so odkrili še medicinsko sestro, ki je s ponarejeno diplomo delala v Splošni bolnišnici Trbovlje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Ivo 19:41 25.marec 2019.

    Pri nas ni treba lažnih kupovat, dobiš tapravo prelahko. Na kakšni izmed šol, ki rastejo kot gobe po dežju.

  • Aro 14:53 25.marec 2019.

    Puste hrvate, pri nas so dohtarji z lažnimi diplomami, da ne govorim o politikih, ki imajo prepisane :)

  • sam50 14:26 25.marec 2019.

    Zakaj pišete o hrčkih,je pri nas že leta enako v šolah in verjetno tudi drugje, samo razišče se bore malo.