Svet
3455 ogledov

"Udarec kriminalcem brez primere"

Nemška policija EPA
V policijski akciji sodeluje 1500 policistov.

Nemška policija je danes sprožila veliko akcijo po vsej državi proti trgovini z ljudmi in prisilni prostituciji. Notranji minister Horst Seehofer je že ocenil, da gre za "udarec organiziranemu kriminalu brez primere".

Policijska akcija poteka v skupno dvanajstih nemških deželah, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Skupaj v akciji, ki jo vodi državno tožilstvo v Frankfurtu, sodeluje več kot 1500 policistov. Preiskali so že več kot 60 stanovanj in poslovnih objektov.

Akcija naj bi bila v prvi vrsti uperjena proti kriminalni združbi iz "četrti rdečih luči", v kateri naj bi bilo med 15 do 20 nemških in tajskih državljanov. Obdolženi so trgovine z ljudmi z namenom spolnega izkoriščanja in izkoriščanja prostitutk, je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal predstavnik policije. V Nemčijo naj bi iz Tajske pripeljali več sto žensk in transseksualcev.

Nemški policisti so se odločili, da v prostem času zaslužijo še nekaj denarja. Meja Svet Nemci za podaljšanje nadzora

Policija ob trgovini z ljudmi, zvodništvu in prisilni prostituciji tajskih državljank preiskuje tudi ponarejanje vizumov.

Glavna osumljenka ženska

Po poročanju dpa so prijeli več kot sto osumljencev. Glavna obdolženka pa naj bi bila 59-letna Tajka, ki živi v kraju Siegen v deželi Severno Porenje-Vestfalija. Samo v tem mestu naj bi prijeli osem osumljencev.

Po navedbah nemške policije gre za eno njihovih največjih akcij hišnih preiskav v zgodovini povojne Nemčije. To je izpostavil tudi notranji minister Seehofer, ki je pohvalil "akcijo brez primere". "Na stotine žensk in moških je bilo žrtev brezsramnih tihotapcev z ljudmi," je dejal. "Tem brezobzirnim dejanjem in spolnemu izkoriščanju gnusnih razsežnosti smo danes naredili konec," je še dodal minister.

Horst Seehofer in Angela Merkel Napovedi Svet Nemčija iz Schengna?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Rafaelus 10:46 20.april 2018.

    To so pa težki kriminalci. Nikoli nisem razumel, zakaj se ihce ne zateče na policijo, če je v nekaj prisiljen?

  • Mali Miha 15:28 18.april 2018.

    Očitno islamisti še niso tako nevarni. Pa kaj potem če komu odrežejo glavo ali razstrelijo kakšen klub poln mladincev. Najlažje je polovit kakšne stare k... ali kakšne ritopike. Ti so nevarni, dajte no. Sramota za nemce, da se sploh hvalijo ...prikaži več s tem. Bolje bi bilo, da bi to opravili med rednim delom, saj slovijo po redu in disciplini.

  • Avatar Leon
    Leon 12:05 18.april 2018.

    "Udarec kriminalcem brez primere.................. v Nemčiji !