Svet
6757 ogledov

Nemčija iz Schengna?

Horst Seehofer in Angela Merkel Epa
Novi nemški notranji minister želi kontrole na nemških mejah zadržati za nedoločen čas.

Napovedi nemškega notranjega ministra Horsta Seehoferja, da želi Nemčija na mejah zadržati kontrole za nedoločeno obdobje praktično pomenijo, da bi Nemčija odška iz sistema Schengenskega območja, poroča današnji dnevnik Welt am Sonntag.

"Kontrole na mejah bi morale veljati toliko časa, dokler Evropski uniji ne uspe vzpostaviti učinkovitejše kontrole zunanjih meha. Ne vidim, da bi do tega lahko prišlo v doglednem času," je v pogovoru za omenjeni dnevnik poudaril Seehofer.

Novi notranji minister je že prej poudarjal, da bi morale biti kontrole vzpostavljene tudi na tistih prehodih, kjer še niso. "Trenutno niso številni mejni prehodi v Nemčiji trajno kontrolirani. Moramo se pogovarjati o tem, ali lahko pri tem ostane. Ne gre le za preprečevanje ilegalnih prestopov meje, pač pa tudi za ostale zaščitne funkcije."

Angela Merkel Glasovanje Svet "Konec politične negotovosti v Nemčiji"

Za sistematični izgon

Seehofer se je zavzel tudi za bolj sistematičen izgon ljudi, ki jim je zavrnjen zahtevek za azil in za povečanje števila zaposlenih na uradih, ki o tem odločajo.

Hkrati se je notranji minister zavzel tudi za spremembo v odnosih s tistimi vzhodnimi državami, članicami Evropske unije, ki odbijajo sprejem migrantov.

Delavec Nemčija Svet Iščejo več kot milijon delavcev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Žurnalček 13:48 19.marec 2018.

    Migrante v đambođete in nazaj v izhodišno mesto njihovega potovanja !

  • McClain 11:40 19.marec 2018.

    noro. Kam ste spravili to Evropo, politiki??? Gnide pokvarjene, egoistične. 5x prevelike plače imate v Bruslju, zato se vam pa jebe za vse skupaj. Iz dežele brez mej ste spet naredili sranje kot pred 30imi leti, ker niste zanali zaščititi zunanjih meja.

  • Albatroz 08:20 19.marec 2018.

    naj nemčija požere kaj je skuhala, če so rekli da bodo sprejeli migrante jih naj imajo. ne da jih zdaj pošiljajo vsepovsod drugam.