Svet
22795 ogledov

Uf, bo cena dizla jutri res tako poskočila?

Dizelsko gorivo OMV Saša Despot
Vprašanje iz naslova danes skrbi marsikaterega Hrvata.

Hrvaški mediji pišejo, da je na trgu prišlo do močne podražitve dizelskega goriva. "V kolikor se v regulacijo ne bo dodatno vmešala vlada, utegne cena za liter dizla biti 13,5 kune (1,79 evra na liter, op. p.)," piše 24sata.

Na Hrvaškem je trenutno cena dizla 12,3 kune na liter (1,63 evra na liter, kar je ceneje kot na slovenskih tleh, kjer je cena za liter dizla 1,684), a jutri se utegne gorivo na Hrvaškem občutno podražiti, ugotavljajo hrvaški novinarji, ki se sklicujejo na podatke Tportala

Kot dodaja omenjeni medij, se bo pri naših južnih sosedih podražil tudi bencin (E95), a ne toliko kot dizel, pač pa le za 50 lip (6,6 centa). To pa pomeni, da bi se cena iz zdajšnjih 10,72 hrvaške kune (1,42 evra na liter) povpzela na 11,22 kune za liter (1,49 evra na liter). To pa bo že občutno višja cena, kot je trenutno pri nas, kjer je cena za liter bencina 1,414.

denar bankovci gorivo višje od napovedi Slovenija Zdaj je uradno: občutna podražitev dizla in bencina

Razlogi za podražitev so v pomanjkanju dizla na trgu, kar je posledica vojne v Ukrajini, sankcij proti Rusiji, dodatno pa je stanje na trgu zaostrila še stavka v francoskih rafinerijah, ugotavlja 24sata

bencin gorivo bencinski servis Francozi omejujejo Avto Francozi omejujejo: Le 30 litrov goriva na vozilo
Komentarjev 8
  • w0bl3r 07:41 18.oktober 2022.

    OPEC se je lepo dogovoril za znižanje črpanja, mi se pa lahko lepo j**** in plačamo, legalni kriminal. Zurnal, predvidevam da bo naslednji teden še en tak članek... dajmo vsaj v naslov napisat "...V SLOVENIJI...", ker v nasprotnem primeru bomo ...prikaži več mislili da višajo gorivo v tanzaniji :)

  • jozicamurn 22:21 17.oktober 2022.

    Sama blaginja pri nas, ne pa te Rusi, ki imajo gorivo 0.40eur liter, mi smo standard in sila, 3 pilatusi in vojna mornarica je tako superiorna, da že naorožujemo ne-nato in ne-EU države, ker ne vemo več kam z denarjem. ...prikaži več Pa 4 pulije mamo oblečene ne pa Rusi, ki goli hodijo po hiši revni in bosi.

  • Ender3 15:09 17.oktober 2022.

    Kmalu bodo kockasti bolj pomembni kot, mi doma...Je**la jih lipa naša...