Svet
13081 ogledov

Ugrabljeno 12-letnico so po devetih dneh našli, ugrabitelj na begu

Srbska policija epa
Dobra novica iz Srbije, ugrabljeno deklico so našli živo.

V vasi Pasjača so našli 20. decembra ugrabljeno Moniko Karimanović, poroča Blic.

Ugrabitelj Ninoslav Jovanović je še na begu, po neuradnih informacijah je oborožen z nožem in naj bi poskušal pobegniti v Bolgarijo.

Iz vasi, kjer so jo našli, je doma Jovanovićeva mama. Našli so jo v zapuščenem vikendu in jo takoj odpeljali v bolnišnoco.

Velika iskalna akcija, ki je Srbijo dvignila na noge, je trajala devet dni, samo danes je v iskanju sodelovalo več kot 800 ljudi, med njimi poleg policije tudi vojska in prostovoljci. 

Deklico so zadnjič videli 20. decembra okrog pol osmih zjutraj, ko je šla v šolo. Ena od prijav je navedla, da so z njo videli Ninoslava Jovanovića, večkratnega posiljevalca, ki je znan pod vzdevkom Malčanski brivec, saj je doma iz vasi Malča, svoje žrtve pa je navadno ostrigel oziroma obril. 

Zaradi posilstva dekleta in deklice je bil prvič obsojen leta 1996 na deset let zapora, a so ga po devetih letih predčasno izpustili iz zapora. Kmalu po prihodu na prostost je ugrabil in posilil še eno deklico, ena pa mu je po ugrabitvi pobegnila. Leta 2006 je bil obsojen na 15 let zapora, a so ga januarja lani po 12 letih predčasno izpustili. Zatem je bil zaradi nadlegovanja žensk za zapahi še pet mesecev, a je kazen pred meseci odslužil. Zdaj mu grozi dosmrtni zapor. 

Po novici, da so jo našli, sta se za medije v solzah oglasila njena starša. 

Starša ugrabljene Monike Najdena Svet Starša ugrabljene Monike v solzah Srbska policija Svet Srbija na nogah, policija vse bliže ugrabitelju 12-letne deklice

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.