Svet
14370 ogledov

Ukinili bodo plačevanje mostnine na Krk

Most na otok Krk, krški most
1/3
Profimedia
Hrvaška vlada bo v naslednjih desetih dneh sprejela odločitev, da se podjetje Avtocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) pripoji Hrvaškim avtocesta (HAC).

"Z dnem pripojitve se bo ukinili tudi plačevanje mostnine za most Krk, saj bo formalno prenehala veljati koncesijska pogodba, s katero je ARZ dobil pravico za zaračunavanje cestnine na avtocestah in mostnine za most na otok Krk," je za Jutarnji list pojasnil hrvaški minister za promet Oleg Butković.

Postopek pripojitve bi lahko trajal nekaj mesecev, tako da je ukinitev mostnine pričakovati jeseni, a po informacijah časnika, bi se mostnina lahko ukinila že pred zaključenim postopkom pripojitve, menda že 15. junija.

"Vedno sem podpiral ukinitev mostnine na mostu na otok Krk, a tega nismo mogli izvesti zaradi nasprotovanja bank, ki so kreditirale ARZ, zdaj, ko bomo podjetje pripojili HAC, je to mogoče," je dejal Butković.

Dodal je, da ta odločitev ni povezana z volitvami, saj so jo načrtovali lani. Obljubil je še, da letos ne bo sezonske desetodstotne podražitve cestnin, a da prav tako ne bo od deset- do dvajsetodstotne pocenitve, ki so jo omenjali.

Mostnina za most na otok Krk ni zelo visoka, trenutno znaša 35 kun, kar je približno 4,70 evra, a so zaradi plačevanja v sezoni pogosto nastajale dolge kolone.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 10
  • johan12 14:55 21.maj 2020.

    A se je Jelko Kacin dogovoril?

  • fasader56 14:43 21.maj 2020.

    hrvat,na te finte ne bom padu,bom raje doma.................

  • Avatar Beantissa
    Beantissa 00:56 20.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke –– B­r­ed­h­ot­.­C­om