Svet
862 ogledov

Ukradli slavni potret, osebje osem mesecev tega sploh ni ugotovilo

Winston Churchill Žurnal24 main
V hotelu v Ottawi so zmikavti izmaknili slaven portret bivšega britanskega predsednika Winstona Churchilla. Zamenjali so ga s kopijo, česar osebje ni opazilo več mesecev.

Osebje v hotelu Fairmont Chateau Laurier je potrebovalo vsaj osem mesecev, preden je ugotovilo, da je slika, vredna več kot 100.000 dolarjev, ponaredek.

"Izjemno smo razočarani nad to predrznostjo," je povedal generalni direktor hotela Genevieve Dumas. "Hotel se ponaša z izjemno Karshovo zbirko, ki je razstavljena že od leta 1998."

Portret Churchilla je leta 1941 posnel kanadski fotograf Yosuf Karsh. Portret velja za najbolj kopirano sliko v zgodovini fotografiranja. Fotografija prav tako krasi britanski bankovec za pet funtov.

Izvirnik naj bi visel v hotelu od 25. decembra 2021 do 6. januarja 2022.

Prejšnji konec tedna je osebje opazilo, da fotografija visi krivo. Prav tako se okvir ni ujemal z ostalimi v hotelu. Robert Wittman, bivši kriminalistični preiskovalec za FBI, je dejal, da je fotografijo ukradel nekdo iz hotela. "V takih primerih to ni tatvina ali vlom. Fotografijo je ukradel nekdo, ki je imel dostop in je vedel, kaj išče. Nekdo, ki je dobro poznal varnostne ukrepe," je še dejal.

Karsh je dve desetletji živel v hotelu, tam je imel tudi svoj studio. Ko se je preselil, je hotelu zapustil zbirko svojih fotografij. S hotelom je imel močno in toplo povezavo, prav tako pa mu je bila fotografija zelo pri srcu.

Ropar z nožem Ulični ropi Slovenija Ljubljančani, pozor: teh nepridipravov se morate bati parkiranje v ljubljani, parkirišče, parkirnina Njihov trik Avto Zakaj tatovi najprej pogledajo v ogledala
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.